Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:00 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tribunalul Constanța, anunț important pentru Dan Diaconescu, fostul patron OTV!

ro

05 Dec, 2023 11:02 1406 Marime text
  • Potrivit datelor noastre, magistratul investit cu soluționarea cauzei este Maria Andreea Niţă, de la Judecătoria Constanța.
  • Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.


Dan Diaconescu, fostul patron OTV, contestă decizia prin care s-a dispus începerea procesului în dosarul în care este acuzat de act sexual cu un minor. 

Contestația fostului patron OTV a fost înregistrată la Tribunalul Constanța, la data de 4 decembrie 2023, iar primul termen a fost stabilit, după cum se arată pe portalul instanțelor de judecată, la data de 5 decembrie 2024. 

Oricare va fi decizia tribunalului aceasta va fi definitivă! 

Recent, Dan Diaconescu a formulat o cerere de recuzare a magistratului investit cu soluționarea dosarului său, însă solicitarea a fost respinsă.

Potrivit datelor noastre, magistratul investit cu soluționarea cauzei este Maria Andreea Niţă, de la Judecătoria Constanța.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și

Dan Diaconescu, fostul patron OTV, a recuzat-o pe judecătoarea Maria Andreea Niţă, de la Judecătoria Constanța. Cererea respinsă
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii