Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:10 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tribunalul Constanța a emis cinci mandate de arestare într-un dosar al DIICOT!

ro

21 Jul, 2023 14:20 1133 Marime text


Cinci persoane cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de  trafic de minori,  trafic de persoane, proxenetism și deținere de droguri de risc pentru consum propriu,  au fost arestate preventiv de judecătorii de la Tribunalul Constanța!
 
Mandatele de arestare nu sunt definitive, ele putând fi contestate la Curtea de Apel Constanța.
 
Tot în acest dosar, judecătorii au dispus ca o altă persoană – suspectată de proxenetism – să fie cercetată în stare de arest la domiciliu.   
 
Dosarul este instrumentat de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța.
 
În  cauză s-a reținut faptul că, începând cu luna ianuarie 2023, inculpații au recrutat patru persoane vătămate, două minore și două majore și  profitând de starea de vulnerabilitate a acestora (părinți despărțiți, stare materială precară, abandon școlar), dar și prin constrângere fizică și psihică  le-au obligat la practicarea prostituției.
 
Astfel, în perioada ianuarie-iulie 2023, inculpații au adăpostit persoanele vătămate atât minore cât și majore,  le-au transportat în mai multe locații, din județele Constanța și Cluj, au stabilit tarifele pentru prestarea serviciilor sexuale, au racolat clienți, direct sau prin anunțuri și au asigurat protecția persoanelor vătămate, în scopul obținerii de foloase patrimoniale.
 
Au fost puse în aplicare 4 mandate de percheziție domiciliară, pe raza județelor Constanța și Cluj, fiind identificate și ridicate mai multe telefoane mobile, sume de bani, o cantitate de droguri de risc, precum și alte mijloace de probă.
 
Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța.
 
La acțiune au participat și polițiști ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj, precum și jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Tomis” Constanța și Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj.
 
Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.
 
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție.
 
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Caz șocant la Constanța! Procurorii DIICOT anunță finalul anchetei
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii