Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:54 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tribunalul Constanța a confiscat în folosul statului peste 700 de monede, parte din patrimoniul cultural naţional mobil, și zeci de piese arheologice

ro

09 Jul, 2022 00:00 1653 Marime text

 
  • Mondele se află în custodia Cabinetului Numismatic al Academiei Române.
  • Cele 26 de piese arheologice sunt în custodia Muzeului de Arheologie Callatis Mangalia.
 
La solicitarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, judecătorii Secției penale din Tribunalul Constanța a dispus confiscarea specială în folosul statului a 736 monede care fac parte din patrimoniul cultural naţional mobil.
 
Monedele au fost ridicate de la un cetățean ce are calitatea de suspect în cauză.
 
Monedele au fost ridicate în urma unor percheziţii domiciliare și se află, confor minutei Tribunalului Constanța, în custodia Cabinetului Numismatic al Academiei Române.
 
Mai departe, judecătorii din Constanța au mai decis confiscarea artefactelor care fac parte din patrimoniul cultural naţional mobil, (26 piese arheologice) ridicate tot de la cetățeanul în cauză, aflate în custodia Muzeului de Arheologie Callatis Mangalia. Precum și toate componentele, materialele sau detectoarelor de metale ridicate de la suspect, conform raportului de introducere la camera de corpuri delicte nr.153168/01.10.2014, în urma percheziţiilor domiciliare, depuse la Camera de corpuri delicte a IPJ Hunedoara.
 
Conform deciziei tribunalului, o copie de pe dispozitivul hotărârii se va înaionta la IPJ Hunedoara - Serviciul Cazier Judiciar, Statistică şi Evidenţe Operative.
 
Hotărârea nu este una definitivă.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
A încetat mandatul șefului DIICOT Tulcea. Ce a făcut CSM
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii