Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:30 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A încetat mandatul șefului DIICOT Tulcea. Ce a făcut CSM

ro

08 Jul, 2022 00:00 1878 Marime text
Tribunalul Constanța - suspecți anchetați de DIICOT Tulcea aduși la proces. Foto din Arhiva ZIUA de Constanța
  • Se arată în hotărârea Secției pentru Procurori că „din verificarea dosarului profesional, rezultă că domnul Băetrău Ion, procuror-șef al Biroului Teritorial Tulcea al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, are o vechime de 12 ani și 11 luni în funcția de procuror“.
 
Mandatul procurorului Ion Băetrău în funcția de procuror-șef al Biroului Teritorial DIICOT Tulcea s-a încheiat, magistratul fiind numit în funcție în anul 2019, pentru o perioadă de trei ani.
 
În aceste condiții, Secția pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a decis delegarea aceluiași magistrat la conducerea DIICOT Tulcea, pentru o perioadă de șase luni.
 
Delegarea pe funcție a procurorului a intrat în vigoare la finele lunii iunie, când a încetat mandatul.
 
Se arată în hotărârea Secției pentru Procurori că „din verificarea dosarului profesional, rezultă că domnul Băetrău Ion, procuror-șef al Biroului Teritorial Tulcea al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, are o vechime de 12 ani și 11 luni în funcția de procuror“.
 
După ce au analizat toate aspectele, membrii Secției pentru Procurori a CSM, prin vot direct și secret, cu unanimitate, au decis delegarea aceluiaș magistrat pe funcția de conducere.
 
Se mai precizează că delegarea este valabilă până la ocuparea funcției prin numire, în condițiile legii, dar nu mai mult de șase luni.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Ion Băetrău, prim procuror din Parchetul Curţii de Apel Constanţa, delegat la DIICOT
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii