Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:50 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei constănțeni, trimiși în judecată de Parchetul General al României. Ce au decis judecătorii

ro

08 Apr, 2020 00:00 1481 Marime text

Judecătoria Constanţa a suspendat cercetarea specifică în dosarul în care trei constănțeni au fost deferiți justiției după referendumul naţional organizat în iulie 2012 pentru demiterea preşedintelui României.
 
Cauza a fost instrumentată de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care au dispus trimiterea în judecată, iar suspendarea s-a decis ca urmare a Decretului nr. 195/2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României. 
 
Conform actului de sesizare a instanței, doi dintre inculpaţi au fost membri ai unei secţii de votare din localitatea Lumina, iar al treilea a fost membru al unui birou electoral din Ovidiu.
 
Cei trei sunt acuzaţi, potrivit unor surse, de săvârşirea infracţiunii de introducere în urnă a unui număr suplimentar de buletine peste cele votate de alegători sau de falsificarea prin orice mijloace a documentelor de la birourile electorale.
 
„Prin rezoluţia de începere a urmăririi penale, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt: cu ocazia desfăşurării referendumului naţional din data de 29.07.2012, învinuiţii au introdus în urnă un număr suplimentar de buletine de vot, corespunzător unui număr de persoane care nu s-au prezentat la urne şi a căror semnătură a fost executată în fals, denaturând, în acest mod, realitatea datelor înscrise în documentele întocmite la nivelul biroului electoral“, arăta Parchetul General al României în 2012.
 
Oricare va fi decizia Judecătoriei Constanţa, aceasta va putea fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Citește și
 
Constănţeni deferiţi justiţiei în dosarul referendumului pentru demiterea preşedintelui României. Când va fi primul termen

Plăți aparent nelegale pentru servicii de informare în presa scrisă
CJC vrea bani de la Nicuşor Constantinescu! Ce s-a întâmplat cu dosarul

 
Caz inedit la Constanța! Un polițist de la Locală, amendat de un coleg de la Poliția Rutieră
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii