Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:13 24 02 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constănţeni deferiţi justiţiei în dosarul referendumului pentru demiterea preşedintelui României. Când va fi primul termen

ro

29 Jul, 2019 00:00 742 Marime text
Judecătoria Constanţa a stabilit primul termen de judecată în dosarul în care procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus trimiterea în judecată a trei persoane din judeţul Constanţa în dosarul referendumului naţional organizat în iulie 2012 pentru demiterea preşedintelui României.
 
Cauza se va afla prima dată în atenţia magistraţilor la începutul lunii octombrie. Doi dintre inculpaţi au fost membri ai unei secţii de votare din localitatea Lumina, iar al treilea a fost membru al unui birou electoral din Ovidiu.
 
Cei trei sunt acuzaţi, potrivit unor surse, de săvârşirea infracţiunii de introducere în urnă a unui număr suplimentar de buletine peste cele votate de alegători sau de falsificarea prin orice mijloace a documentelor de la birourile electorale.
 
„Prin rezoluţia de începere a urmăririi penale, procurorii au reţinut următoarea situaţie de fapt: cu ocazia desfăşurării referendumului naţional din data de 29.07.2012, învinuiţii au introdus în urnă un număr suplimentar de buletine de vot, corespunzător unui număr de persoane care nu s-au prezentat la urne şi a căror semnătură a fost executată în fals, denaturând, în acest mod, realitatea datelor înscrise în documentele întocmite la nivelul biroului electoral“, arăta Parchetul General al României în 2012.
 
Oricare va fi decizia Judecătoriei Constanţa, aceasta va putea fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii