Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:27 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tragedie rutieră în Lazu! Șofer de camion condamnat pentru uciderea unui pieton!

ro

24 Oct, 2022 14:09 3825 Marime text


Judecătoria Constanța a decis condamnarea în primă instanță a unui bărbat - șofer de camion – la un an și șase luni de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. Instanța a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe un termen de supraveghere de doi ani.
 
Judecătoria i-a impus inculpatului să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de 90 de zile şi a nominalizat Primăria/Consiliul Local Murfatlar şi Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii din Constanţa ca şi instituţii în cadrul cărora obligaţia poate fi executată.
 
Magistrații au admis în parte acţiunile civile exercitate de părţile civile și a acordat aproximativ 120.000 de euro, la cursul BNR din ziua plăţii, cu titlu de daune morale.
 
Decizia Judecătoriei Constanța a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Tragedia a avut loc la finele lunii noiembrie 2020.
 
Conform procurorilor, inculpatul a condus un camion, dinspre autostrada A4 către Constanța. În momentul în care a ajuns în Lazu, la marcajul pietonal din dreptul stației de carburanți Rompetrol, șoferul nu ar fi acordat prioritate de trecere și a accidentat un bărbat, care s-a angajat în traversare pe marcajul pietonal din partea stângă a conducătorului auto, provocând decesul acestuia.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii