Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:18 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE - Tribunalul a respins eliberarea Tragedia de la 2 Mai, pe masa Tribunalului Constanța! Matei Vlad Pascu, principalul suspect, vrea să fie liber (FOTO+VIDEO)

ro

27 Feb, 2024 09:25 1626 Marime text

 
UPDATE - ORA 12.15:

Tribunalul Constanța a respins în urmă cu doar câteva momente contestația formulată de Matei Vlad Pascu, pentru a fi eliberat din arestul preventiv și plasat în arest la domiciliu.

Iată minuta deciziei de astăzi, 27 februarie 2024, a Tribunalului Constanța:

În baza art.425 ind.1 alin.7 pct.1 lit.b Cod procedură penală rap.la art.206 C. pr. pen.: Respinge, ca nefondată contestaţia declarată de Pascu Matei Vlad împotriva încheierii de şedinţă din data de 20.02.2024 pronunţată de Judecătoria Mangalia în dosarul nr. 4989/254/2023/a8. În baza art.275 alin.2 C.p.p. obligă inculpatul Pascu Matei Vlad la plata sumei de 600 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 27.02.2024


Decizia Tribunalului este definitivă.

La Tribunalul Constanța, cazul se află, potrivit datelor noastre, de magistrații Leonard Iustin Bourceanu și Mihaela Voichița Nițeanu.

Știrea inițială:

Tribunalul Constanța judecă astăzi, 27 februarie 2024, contestația lui Matei Vlad Pascu, acuzat de producerea tragediei de la 2 Mai, împotriva menținerii arestării sale preventive.
 
În primă instanță, la Judecătoria Mangalia, tânârul a cerut prin avocații săi revocarea arestului și înlocuirea acestuia cu o măsură preventivă mai blândă, dar cererea sa a fost respinsă.
 
Acum, suspectul s-a adresat Tribunalului cu aceeași solicitare, de eliberare, contestând decizia Judecătoriei Mangalia.




La ieșirea din sala de judecată, avocații lui Vlad Pascu nu au dorit să facă vreun comentariu.

Aceștia le-au solicitat judecătorilor înlocuirea arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu.



De asemenea, s-a vorbit despre un „linșaj mediatic“ la adresa lui Pascu.
 
Așa cum arătam în edițiile anterioare, Matei Vlad Pascu este suspectat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului.
 
„În sarcina inculpatului, s-a reţinut că, în dimineaţa zilei de 19.08.2023, a condus, pe drumurile publice, un autovehiculul, sub influenţa substanţelor psihoactive, iar, la intrare în localitatea 2 Mai, a acroşat un grup de persoane care se deplasau pe marginea drumului.
   
 
În urma impactului, a rezultat decesul numiţilor O.A.S. (21 ani) şi D.R.M. (20 ani), precum şi vătămarea corporală a numiţilor B.D.D. (18 ani), C.V.A. (20 ani) şi I.C.I. (20 ani). De asemenea, se reţine că, după producerea accidentului, inculpatul a părăsit locul accidentului, fiind ulterior depistat pe raza localităţii Vama Veche.
   
Menţionăm că inculpatul P.M.V. a fost cercetat în stare de arest preventiv, iar, prin rechizitoriu, s-a solicitat menţinerea măsurii preventive dispusă în cauză.
   
Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie“, se mai arată într-o informare oficială a procurorilor.
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 


 



PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Inspecția Judiciară s-a autosesizat în cazul judecătoarei Ioana Ancuța Popoviciu, de la Judecătoria Mangalia! A întrebat dacă Sebi, decedat în accidentul de la 2 Mai, este în sală
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii