Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:42 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sute de polițiști din Constanța își unesc din nou forțele în instanță. Cer drepturi salariale la nivelul maxim

ro

05 Aug, 2020 00:00 1773 Marime text
  • Inițial, IGPR şi IPJ au fost obligate să achite eventualele diferenţe rezultate dintre sumele efectiv primite şi sumele rezultate în urma recalculării, actualizate cu indicele de inflaţie, la care se adăugă dobânda legală aferentă, până la data plăţii efective.
  • Ulterior, Curtea de Apel Constanța a respins acțiunea celor peste 300 de poliți.
  • Acum, reclamanții solicită Curții de Apel revizuirea dosarului.

Peste 330 de politisti din Constanța au dat în judecată Ministerul de Interne, Inspectoratul General al Poliţiei Române și Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa!
 
Inițial, reclamanții au obținut în instanță obligarea Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța să emită ordine de încadrare prin care să recalculeze drepturile salariale, la nivelul maxim prevăzut pentru fiecare funcţie/grad/treapta şi gradaţie deţinută în cadrul instituţiei pârâte, în măsura în care beneficiază de un cuantum al drepturilor salariale mai mici decât cele stabilite la nivel maxim şi dacă îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii, începând cu data de 27.06.2015.
 
Mai mult, IGPR şi IPJ au fost obligate să achite eventualele diferenţe rezultate dintre sumele efectiv primite şi sumele rezultate în urma recalculării, actualizate cu indicele de inflaţie, la care se adăugă dobânda legală aferentă, până la data plăţii efective.
 
„Obligă pârâţii IPJ Constanţa şi IGPR să emită ordine de încadrare prin care să recalculeze drepturile salariale, la nivelul maxim prevăzut pentru fiecare funcţie/grad/treaptă şi gradaţie deţinută în cadrul instituţiilor pârâte, în măsura în care beneficiază de un cuantum al drepturilor salariale mai mici decât cele stabilite la nivel maxim şi dacă îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii, începând cu data de 27.06.2015 pentru reclamanţii (...) şi să le achite eventuale diferenţe rezultate dintre sumele efectiv primite şi sumele rezultate în urma recalculării, actualizate cu indicele de inflaţie, la care se adăuga dobânda legală aferentă, până la data plăţii efective. Respinge cererea privind pretenţiile aferente perioadei 09.04.2015 - 26.06.2015 ca fiind incidenţă prescripţia dreptului material la acţiune“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
Decizia Tribunalului Constanța a fost contestată la Curtea de Apel Constanță atât de Inspectoratul general al Poliției Române, cât și de IPJ Constanța.
 
Recent, judecătorii Secţiei a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal din Curtea de Apel Constanța au admis recursurile declarate de IGPR și IPJ Constanța, respinge acţiunea celor peste 300 de polițiști ca nefondată.
 
Acum, reclamanții revin în atenția judecătorilor de la Curtea de Apel Constanța solicitând revizuirea dosarului.
 
Cauza (342/36/2020), având ca obiect „litigiu privind funcţionarii publici (Legea Nr.188/1999)“, a fost înregistrată pe rolul Secţiei a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal din Curtea de Apel Constanța. Până în prezent nu a fost stabilit un prim termen de judecată.
 
Citește și
 
Victorie în instanță pentru colonelul Ion Bordei, șeful Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Tulcea

Polițist de la Transporturi, trimis în judecată. Este acuzat de divulgarea unor informații care nu sunt destinate publicității. S-a stabilit un nou termen
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii