Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:43 24 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Surpriza din lenjeria intimă Pedepse grele, la Constanța, pentru trafic internațional de droguri!

ro

14 Feb, 2024 17:00 1310 Marime text
 
 
 
  • Conform DIICOT, în lenjeria intimă a unui inculpat a fost descoperit un ciorap de culoare negru, în interiorul căruia au fost găsite: 20 de doze din material plastic ce conțin la interior o substanță pulverulentă de culoare albă, răsucite la capăt; o doză din material plastic ce conține la interior o substanță pulverulentă de culoare roz, răsucită la capăt.
  • Mai mult, în lenjeria intimă a unui alt inculpat a fost descoperit, de asemenea, un ciorap de culoare negru, în interiorul căruia au fost găsite: 23 comprimate de formă neregulată de culoare crem ce prezintă pe una din fețe un logou cu un cap de schelet, 5 (cinci) comprimate de formă neregulată de culoare roz și un comprimat de culoare gri, de formă ovală, ce prezintă pe una din fețe logoul „Maserati”.
  • Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
 
Tribunalul Constanța a dictat aproape 20 de ani de închisoare într-un dosar instrumentat de procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial (DIIOCT) Constanţa. În dosar, cea mai mare pedeapsă, respectiv 12 ani de închisare, a primit-o un tânăr de naționalitate peruană, pentru comiterea infracţiunii de trafic internațional de droguri de risc și de mare risc. Acesta este acuzat de procurorii DIICOT Constanța că ar fi introdus în România diverse droguri.
 
În actul de sesizare s-a reţinut în fapt că inculpatul Florin Cadâr, la data de 30.04.2022, la orele 01.15, ar fi vândut, potrivit DIICOT, colaboratorului autorizat un fragment folie din material plastic de culoare albastră care conţine 0,79  grame substanţă pulverulentă de culoare albă, ce conţine ca substanţă activă Cocaină în amestec cu Levamisole, Procaină şi Cofeină, contra sumei de 100 euro, dar și că la data de 30.04.2022, în jurul orelor 02:20, cu ocazia depistării în flagrant în incinta festivalului Festivalul Sunwaves, organizat în stațiunea ,,Mamaia“ ar fi deținut asupra sa, pentru vânzare, 8 fragmente folie din material plastic de culoare verde lipite la capete prin ardere care conţin 8,50  grame substanţă pulverulentă de culoare albă ce conţine ca substanţă activă Cocaină, Ketamină în amestec cu Levamisole, 23 comprimate de culoare galbenă inscripţionate cu logo-ul „MyBrand Skull” ce conţin ca substanţă activă 3,4-methylenedioxymethamphetamine (MDMA), 5 comprimate de culoare roz ce conţin ca substanţă activă 3,4-methylenedioxymethamphetamine (MDMA), un comprimat oval de culoare gri inscripţionate pe una din feţe cu logo-ul „Maseratti” ce conţine ca substanţă activă 3,4-methylenedioxymethamphetamine (MDMA), pe care le-ar fi primit de la inculpatul Huayanay Quispe Arturo Efrain.
 
La rândul său, Huayanay Quispe Arturo Efrain (de naționalitate peruană) este bănuit că, la data de 29.04.2022, ar fi introdus în țară, conform DIICOT, cantitățile de:
 
0,79  grame Cocaină în amestec cu Levamisole, Procaină şi Cofeină, 8,50 grame substanţă pulverulentă de culoare albă conţine ca substanţă activă Cocaină, Ketamină în amestec cu Levamisole 29 comprimate ce conţin ca substanţă activă 3,4-methylenedioxymethamphetamine (MDMA),
 
23,32  grame substanţă pulverulentă de culoare albă ce conţine ca substanţă activă Cocaină şi Ketamină,
 
0,98  grame substanţă pulverulentă de culoare roz ce conţine ca substanţă activă 3,4-methylenedioxymethamphetamine (MDMA) şi Ketamină,
 
111,05 grame substanţă pulverulentă presată sub formă de bulgări de culoare albă ce conţine ca substanţă activă Cocaină, 4,72 grame substanţă pulverulentă presată sub formă de bulgăre de culoare crem învelit la exterior în straturi succesive de folie din material plastic transparent ce conţine ca substanţă activă Cocaină,
 
125,40  grame substanţă pulverulentă de culoare roz ce conţine ca substanţă activă 3,4-methylenedioxymethamphetamine (MDMA) şi Ketamină,
 
74 comprimate pătrate de culoare roz inscripţionate cu logo-ul „Patek Philippe”, ce conţin ca substanţă activă Amfetamină, Metamfetamină şi 3,4 methylenedioxymethamphetamine (MDMA),
 
un recipient din material plastic de culoare albă inscripţionat „Sanex” care conţine 879,72 grame substanţă pulverulentă umedă de culoare albă ce conţine ca substanţă activă Ketamină (810,40 grame substanţă pulverulentă (masa netă după după uscare),
 
un recipient din material plastic de culoare roz inscripţionat „Eroski- Gel intimo” care conţine 138,94  grame substanţă pulverulentă umedă de culoare albă ce conţine ca substanţă activă Ketamină (124,34 grame substanţă pulverulentă (masa netă după după uscare )
 
1,49 grame substanţă pulverulentă care conţine  ca substană activă Ketamină  întruneşte elementele constitutive ale infracțiunii de trafic internațional de droguri de risc și de mare risc, prev. de art.3 alin.1 și 2 din Legea nr. 143/2000.
 
Savin Adrian este bănuit că la data de 30.04.2022, în jurul orelor 02.20, în timp ce se afla în incinta festivalului Festivalul Sunwaves, organizat în stațiunea „Mamaia“,  fără drept, pentru consum propriu, o punguţă din celofan ce avea la interior un fragment folie din material plastic de culoare verde care conţine 1,48 grame substanţă pulverulentă de culoare albă, ce conţine ca substanţă activă Ketamină întruneşte elementele constitutive ale infracțiunii de deţinere fără drept de droguri de risc pentru consum propriu prev. de art. 4 alin. 1 din Legea nr. 143/2000,
 
În final, Bonardi Matteo este bănuit că la data de 30.04.2022, în jurul orelor 02.20, în timp ce se afla în incinta festivalului Festivalul Sunwaves, organizat în stațiunea ,,Mamaia“ fără drept, pentru consum propriu, un fragment folie din material plastic de culoare verde lipite la capete prin ardere care conţine 0,74  grame substanţă pulverulentă de culoare albă ce conţine ca substanţă activă Cocaină întruneşte elementele constitutive ale infracțiunii de deţinere fără drept de droguri de mare risc pentru consum propriu prev. de art. 4 alin. 1 și 2 din Legea nr. 143/2000.
 
Dosarul a fost trimis spre soluționare Tribunalului Constanța, instanță care a decis condamnarea celor trimiși în judecată:
 
Astfel, potrivit portalului instanțelor de judecată, Huayanay Quispe Arturo Efrain a fost condamnat la pedeapsa de 12 ani închisoare, pentru comiterea infracţiunii de trafic internațional de droguri de risc și de mare risc.
 
Cadar Florin a luat 7 ani şi 2 luni de închisoare pentru  trafic de droguri de risc și de mare risc și pentru deţinere fără drept de droguri de risc pentru consum propriu.
 
Savin Dumitru a fost condamnat la pedeapsa de 4800 lei amendă penală (160 zile amendă x 30 lei, suma corespunzătoare unei zile-amendă), pentru comiterea infracţiunii de deţinere fără drept de droguri de risc pentru consum propriu.
 
Bonardi Matteo a fost condamnat la pedeapsa de 4800 lei amendă penală (160 zile amendă x 30 lei, suma corespunzătoare unei zile-amendă), pentru comiterea infracţiunii de deţinere fără drept de droguri de risc pentru consum propriu.
 
Totodată, prin decizia de condamnare, Tribunalul Constanța a dispu confiscarea mai multor bunuri, respectiv: 17,90 grame substanță pulverulentă care conține Cocaină, Ketamină, Levamisole și Procaină, 105,04 grame substanță pulverulentă care conține Cocaină, și Levamisole, Cantitatea de 119,78 grame substanță pulverulentă care conține MDMA și Ketamină, 60 comprimate care conțin MDMA, Amfetamină și Metamfetamină, 803,56 grame substanță pulverulentă care conține Ketamină, o bancnotă de 50 USD pe care s-a pus în evidență Cocaină și Ketamină, o tigaie metalică pe care s-a pus în evidență Ketamină.
 
Decizia Tribunalului Constanța a fost contestată la Curtea de Apel Constanța, primul termen fiind stabilit pentru data de 18 aprilie 2024.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.  
 
Sursa: portal instanțe de judecată și rejust.ro
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Trafic internațional de droguri
Italieni, condamnați, la Constanța, la aproape 25 de ani de închisoare! Dosarul, în apel

 
Polițiștii din Constanța au găsit două kilograme de Cannabis într-o geantă abandonată pe stradă de un cetățean speriat! (RECHIZITORIU)
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii