Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:25 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știri justiție Constanța Ce funcții de judecător sunt libere la Curtea de Apel Constanța și instanțele arondate

ro

01 Aug, 2023 18:00 1747 Marime text
  • La Tribunalul Constanța sunt șase posturi disponibile.
Funcțiile de vicepreședinte al Tribunalului Constanța, care va deveni vacantă pe 22 august 2023, dar și de președinte al Secției Penale a instanței, alături de toate funcțiile de conducere din Tribunalul Tulcea, dar și alte posturi se numără printre funcțiile de judecător vacante sau care vor deveni vacante în perioada următoare.
 
Anunțul a fost făcut de către Consiliul Superior al Magistraturii, care a prezentat situația posturilor vacante la nivelul Curții de Apel Constanța și al instanțelor arondate.
 
Astfel, la Curtea de Apel Constanța urmează să se elibereze un post pe data de 1 septembrie 2023, fiind 43 de posturi prevăzute în schema instanței.
 
La Tribunalul Constanța sunt 61 de posturi în schemă, 12 sunt indisponibilizate pentru concursul de promovare, iar șase posturi sunt libere, printre care cel de vicepreședinte (care va deveni vacant la 22 august 2023, fiind asigurat cu delegație de către magistratul Marius Cătălin Croitoru, președintele Judecătoriei Medgidia) și cel de președinte al Secției Penale.
 
La Tribunalul Tulcea sunt vacante toate posturile de conducere, respectiv cel de președinte, vicepreședinte, președinte al Secției Penale, dar și al Secției civile, de contencios administrativ și fiscal, iar cinci posturi sunt indisponibilizate pentru concursul de promovare.
 
Judecătoria Constanța are vacante posturile de președinte al Secției Penale și, respectiv, președinte al Secției Civile, două posturi sunt rezervate pentru numirea din funcția de procuror în cea de judecător, fără decret, iar șase posturi sunt rezervate concursului de admitere în magistratură. Astfel, sunt șapte posturi vacante la Judecătoria Constanța.
 
La Judecătoria Medgidia, în cadrul căreia se înființează Secția Civilă și Secția Penală, un post este rezervat pentru concursul de admitere, iar alte patru posturi sunt disponibile.
 
Judecătoria Mangalia are vacant postul de președinte al instanței, iar un post este indisponibilizat pentru concursul de admitere în magistratură.
 
La Judecătoria Hârșova sunt două posturi disponibile, iar un al treilea este rezervat pentru concursul de admitere.
 
Judecătoria Tulcea are vacant postul de vicepreședinte, cinci posturi sunt rezervate pentru concursul de admitere, iar alte patru posturi sunt disponibile.
 
La Judecătoria Babadag este disponibil un post, iar la Judecătoria Măcin este vacant postul de președinte, iar un post este rezervat pentru concursul de admitere în magistratură.
 
Mai multe știri despre justiția din Constanța și Tulcea pot fi accesate pe site-ul ZIUA de Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Postul de procuror general al Dobrogei, ocupat de Gigi Valentin Ștefan, scos la concurs de către Consiliul Superior al Magistraturii (DOCUMENT)
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii