Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:07 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SRI acuză hotărâri de consiliu nelegale la Constanța. Ce s-a întâmplat cu dosarul

ro

08 May, 2020 00:00 3594 Marime text

Serviciul Român de Informații încearcă să obțină în instanță anularea unei hotărâri a Consiliului Local Constanța, ce privește un teren din Mamaia. Concret, reprezentanții SRI susțin că terenul acela le-ar fi aparținut lor, în fapt, așa încât CLC nu ar fi trebuit să adopte hotărârea ce a dus la contractul de schimb imobiliar în urma căruia suprafața i-a revenit Mirelei Valentina Țugulea.

Inițial, Judecătoria Constanța a admis acțiunea SRI, dar Tribunalul a admis apelul municipalității și, astfel, a schimbat sentința Judecătoriei. Așa se face că în prezent cazul a ajuns la Curtea de Apel Constanța, în recurs, însă instanța a decis recent suspendarea procesului, pe fondul epidemiei de Coronavirus. În acest context, judecata urmează să fie realuată din oficiu, la ridicarea stării de urgență instalate în România.
Așa cum arătam și în edițiile anterioare, procesul intentat de Serviciul Român de Informaţii Municipiului Constanţa prin Primar şi Consiliului Local Constanţa a debutat pe rolul Judecătoriei din oraș încă din 2013, însă până la acest moment nu s-a luat o hotărâre definitivă.
Pe scurt, reprezentanţii SRI au dat în judecată municipalitatea, dar şi pe Mirela Valentina Țugulea şi au cerut constatarea nulităţii contractului de schimb imobiliar încheiat la data de 23.01.2001 între aceasta şi Municipiul Constanţa prin Primar. În esenţă, contractul viza un teren de 324 mp, situat în Mamaia.
Astfel, SRI a susţinut că respectivul contract între cele două părţi ar fi fost încheiat în baza HCL 563/2000, act care, în opinia SRI, era „o hotărâre nelegală“, dat fiind că Serviciul este administratorul complexului Neptun, împreună cu terenul aferent, din staţiunea Mamaia. Suprafaţa de peste 300 mp ar fi fost, spuneau cei de la SRI, aferentă aceluiaşi teren administrat de aceştia. Astfel, reprezentanţii Serviciului le-au cerut judecătorilor să anuleze această hotărâre a Consiliului Local Constanţa, respectiv HCL 563/2000.

Citește și:

La solicitarea SRI, o hotărâre a Consiliului Local Constanţa a fost declarată nelegală (document)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii