Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:59 27 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Serviciul Județean de Ambulanță Constanța, la judecată cu DSP. Procesul, pe lista de ședințe a Judecătoriei Constanța

ro

04 Mar, 2021 00:00 1039 Marime text
  • Este vorba despre cauza cu indicativul 25374/212/2020, obiectul dosarului fiind „plângere contravenţională DSPJ 0016734“.
  • Părți în proces sunt Serviciul Județean de Ambulanță Constanța, în calitate de petent și, respectiv, Direcția Județeană de Sănătate Publică din Constanța, în calitate de intimat.
  • Ședința este programată să swe desfășoare astăzi, 4 martie 2021, de la ora 12.30.

Secția civilă a Judecătoriei Constanța va deschide astăzi dosarul în care Serviciul Județean de Ambulanță Constanța a formulat o plângere contravențională, în contradictoriu cu Direcția Județeană de Sănătate Publică din Constanța.

Cazul a fost înregistrat la data de 5 noiembrie 2020 pe rolul Judecătoriei, unde a primit indicativul 25374/212/2020, obiectul dosarului fiind „plângere contravenţională DSPJ 0016734“.

Amintim că, la momentul înregistrării dosarului la instanță, Cristina Mihaela Schipor, directorul DSP Constanța, a declarat pentru ZIUA de Constanța cu privire la acest proces că cel mai probabil, este vorba despre o amendă primită de SAJ Constanța de la inspectorii sanitari, amendă pe care instituția o contestă în instanță.
 

Amendă pentru SAJ

„Probabil a fost inspecția în control și au amendat SAJ, dar nu pot să vă spun exact când sau pentru ce, căci eu sunt informată doar că au fost în control. Oricum, în această perioadă inspectorii au avut mai multe activități de control, în contextul epidemiologic actual, au fost la mai multe instituții“, a explicat directorul Direcției de Sănătate Publică din Constanța.

„Cel mai probabil, acum SAJ contestă amenda, pentru că legea le dă acest drept“, a conchis directorul DSP Constanța.

La același moment, am încercat să luăm legătura și cu dr. Laurențiu Bădescu, managerul general al SAJ Constanța, iar în acest sens am transmis și un mesaj tip SMS. Până la acest moment, însă, nu am primit răspuns la solicitările noastre. Cu toate acestea, dacă SAJ ne va oferi un punct de vedere oficial cu privire la acest litigiu, îl vom publica imediat ce ne va fi pus la dispoziție.

Cazul este programat să se desfășoare astăzi, de la ora 12.30.

Indiferent care va fi decizia Judecătoriei Constanța, aceasta va putea fi atacată la instanța superioară.


Citește și:

ZIUA Live:
Directorul executiv al DSP Constanța, Cristina Schipor, interviu despre COVID-19


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii