Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:45 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sentință penală a Judecătoriei Medgidia, desfiinţată Opt ani de temniță pentru un bărbat acuzat de viol, achitat inițial din lipsă de probe

ro

31 Jan, 2022 00:00 2225 Marime text
 
 
  • Curtea de Apel Constanța a dispus obligarea inculpatului la plata sumei de 50.000 de lei către persoana vătămată cu titlu de daune morale.
 
 
Trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, prin rechizitoriul nr. 625/P/2020, George M., suspectat de săvârşirea infracţiunilor de viol și agresiune sexuală, a fost condamnat definitiv!
 
Și asta deși prima instanță, respectiv Judecătoria Medgidia, decisese achitarea inculpatului atât pentru viol, cât și pentru săvârşirea infracţiunii de agresiune sexuală, deoarece, în opinia judecătorilor, nu sunt probe la dosar din care să reiasă că inculpatul a săvârşit faptele.
 
Mai mult, judecătorii din Medgidia au respins acţiunea civilă exercitată de către procuror în numele persoanei vătămate, ca inadmisibilă și au hotărât ca Statul Român să-i plătească avocatul inculpatului.
 
Decizia judecătoriei a fost contestată de procurori la Curtea de Apel Constanța, instanță care a schimbat în tot hotărârea magistraților din Medgidia.
 
Curtea a decis condamnarea inculpatului la pedeapsa de 7 ani de închisoare pentru comiterea infracțiunii de viol și la alți trei ani de închisoare pentru comiterea infracțiunii de agresiune sexuală.
 
Instanța de apel i-a aplicat inculpatului pedeapsa cea mai grea de șapte ani închisoare la care se adaugă un spor de o treime din cealaltă pedeapsă stabilită, rezultând pedeapsa de 8 ani închisoare cu executare.
 
Mai mult, Curtea de Apel a dispus obligarea inculpatului la plata sumei de 50.000 de lei către persoana vătămată cu titlu de daune morale.
 
Decizia Curții de Apel Constanța a fost definitivă!
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Viol reclamat într-o stațiune de pe litoral. Mama victimei, nemulțumită de decizia de clasare
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii