Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:28 21 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sentinţă definitivă pentru Mihai Toporan, fostul şef al Poliţiei municipiului Constanţa. Este vizat un bloc de pe strada Pescarilor

ro

12 Jun, 2018 00:00 2967 Marime text
Verdict final în dosarul în care Mihai Toporan, fostul şef al Poliţiei municipiului Constanţa, a încercat să anuleze hotărârea ce îi periclitează blocul de zece etaje pe care îl ridică pe strada Pescarilor din municipiul Constanţa.
 
Conform portalului instanţelor de judecată, în dosarul 3754/118/2016, părţile cauzei sunt: Florin Călin, Oana Oprescu, Cristina Sandu, Dan Popescu, Iulian Coman, Emilia Popa, Dumitru Butcaru, Constantin Beizadea, Dorina Ciami, Nastasia Nirlu, Emil Costea, Ergin Menan, Gabriel Dobre - reclamanţi, iar Primarul Municipiului Constanţa, Mihai Toporan şi Aurora Toporan sunt pârâţi.
 
Pe data de 13 decembrie 2016, Tribunalul Constanţa a dispus anularea parţială a HCL Constanţa nr. 36/13.02.2015, adoptată de Consiliul Local al Municipiului Constanţa, în privinţa reglementărilor referitoare la zona ZRL6, ca nelegală. Totodată, instanţa a „dispus anularea Autorizaţiei de construire nr. 670/12.04.2016 emisă de pârâtul Primarul Municipiului Constanţa, ca nelegală. Obligă pârâţii, în solidar, la plata către reclamanţi a sumei de 2.100 de lei, reprezentând cheltuieli de judecată - taxa judiciară de timbru şi onorariu avocaţial“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
Decizia Tribunalului Constanţa a fost atacată la Curtea de Apel Constanţa atât de Mihai Toporan, cât şi de Consiliul Local al Municipiului Constanţa. La solicitarea lui Mihai Toporan, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a trimis dosarul spre judecare la Curtea de Apel Bucureşti - Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal, instanţă care a admis recursul promovat şi a respins acţiunea ca neîntemeiată.
 
Decizia Curţii de Apel Bucureşti este definitivă.
 
Amintim că Mihai Toporan a solicitat şi a obţinut de la Primăria Municipiului Constanţa, pe data de 12 aprilie 2016, Autorizaţia de construire nr. 670. Documentul a fost emis pentru „Construire imobil D+P+10E cu spaţii comerciale la parter, cu asigurarea a opt locuri de parcare, în limita de proprietate, a 22 de locuri de parcare amenajate pe strada Pescarilor FN, (…), a 15 locuri de parcare pe strada Pescarilor nr. 67B, conform contractului de închiriere nr. 173/12.02.2016, conform HCL 36/13.02.2015“.
 
Adresa investiţiei este strada Pescarilor nr. 65C. Actul emis de municipalitate era valabil până pe data de 12 aprilie 2017.
 
Soţii Toporan au cumpărat la licitaţie de la Primăria Constanţa un teren de 512 mp, care, ani la rând, a avut destinaţia de spaţiu verde. Mai exact, familia Toporan a participat, pe 12.07.2004, la această licitaţie organizată de Primăria Constanţa pentru vânzarea unui spaţiu verde în suprafaţă de 512 mp. Au câştigat licitaţia şi au cumpărat terenul cu 5.700 de euro, fără TVA. Spaţiul verde este foarte bine situat, pe malul mării, pe strada Pescarilor. Părculeţul, care, de fapt, era un maidan neamenajat, se învecinează acum cu complexul Spectrum Residence şi cu terenul societăţii Fin.Co.Ge.Ro.
 
Plata s-a făcut astfel: soţii Toporan au plătit un avans de 1.140 de euro plus TVA, iar diferenţa de 4.560 de euro plus TVA a fost plătită în decurs de trei ani, eşalonat, în 12 rate trimestriale a câte 380 de euro, plus TVA.
 
Citeşte şi:
 
Mihai Toporan, fostul şef al Poliţiei Constanţa, veste proastă de la judecători! Este vizat blocul său de pe strada Pescarilor

Decebal Făgădău nu are nevoie de iarbă Mihai Toporan a reuşit în nouă ani să transforme un spaţiu verde în bloc de zece etaje (documente)

Mihai Toporan, victorie la Curtea Supremă Dosarul care vizează blocul de pe strada Pescarilor merge la Curtea de Apel Bucureşti

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii