Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:44 21 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mihai Toporan, fostul şef al Poliţiei Constanţa, veste proastă de la judecători! Este vizat blocul său de pe strada Pescarilor

ro

07 Mar, 2017 00:00 6744 Marime text
Prima decizie luată de judecătorii Curţii Supreme a României este definitivă.
 
Curtea Supremă a României a luat prima decizie în dosarul în care Mihai Toporan, fostul şef al Poliţiei municipiului Constanţa, încearcă să anuleze hotărârea ce îi periclitează blocul de zece etaje pe care îl ridică pe strada Pescarilor din municipiul Constanţa.
 
Pe data de 7 iunie 2016, mai mulţi constănţeni au înregistrat la Tribunalul Constanţa o solicitare privind un act administrativ, mai precis Autorizaţia nr. 670/12.04.2016.
 
Conform portalului instanţelor de judecată, părţile dosarului sunt: Florin Călin, Oana Oprescu, Cristina Sandu, Dan Popescu, Iulian Coman, Emilia Popa, Dumitru Butcaru, Constantin Beizadea, Dorina Ciami, Nastasia Nirlu, Emil Costea, Ergin Menan, Gabriel Dobre - reclamanţi, iar Primarul Municipiului Constanţa, Mihai Toporan şi Aurora Toporan - pârâţi.
 
Pe data de 13 decembrie 2016, Tribunalul Constanţa a dispus anularea parţială a HCL Constanta nr. 36/13.02.2015, adoptată de Consiliul Local al Municipiului Constanţa, în privinţa reglementărilor referitoare la zona ZRL6, ca nelegală.
 
„Dispune anularea autorizaţiei de construire nr. 670/12.04.2016 emisă de pârâtul Primarul Muncipiului Constanţa, ca nelegală. Obligă pârâţii, în solidar, la plata către reclamanţi a sumei de 2.100 de lei, reprezentând cheltuieli de judecată - taxa judiciară de timbru şi onorariu avocaţial“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
Pe data de 10 februarie a acestui an, soţii Toporan au atacat decizia Tribunalului Constanţa la instanţa superioară, respectiv Curtea de Apel Constanţa. Nici reprezentanţii Consiliului Local al municipiului Constanţa nu s-au lăsat mai prejos. Pe data de 13 februarie, Primarul municipiului Constanţa şi Consiliul Local al Municipiului Constanţa au atacat, la Curtea de Apel, decizia Tribunalului Constanţa.
 
Între timp, Mihai Toporan a formulat o cerere de suspendare şi de strămutare a dosarului aflat pe rolul Curţii de Apel Constanţa, solicitarea fiind trimisă spre soluţionare Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României.
 
Recent, Curtea Supremă a respins cererea de suspendare a judecăţii cauzei aflate pe rolul Curţii de Apel Constanţa. Decizia este fără cale de atac. Cererea de strămutare va fi analizată pe data de 24 martie.

Zece etaje cu spaţii comerciale la parter 

Mihai Toporan a solicitat şi a obţinut de la Primăria Municipiului Constanţa, pe data de 12 aprilie 2016, Autorizaţia de construire nr. 670. Documentul a fost emis pentru „Construire imobil D+P+10E cu spaţii comerciale la parter, cu asigurarea a opt locuri de parcare, în limita de proprietate, a 22 de locuri de parcare amenajate pe strada Pescarilor FN, zona bl. FZ 29, a 15 locuri de parcare pe strada Pescarilor nr. 67B, conform contractului de închiriere nr. 173/12.02.2016, conform HCL 36/13.02.2015“.
 
Adresa realizării acestei investiţii este strada Pescarilor nr. 65C. Actul emis de municipalitate este valabil până pe data de 12 aprilie 2017. În septembrie 2015, la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa fusese depus memoriul de prezentare a proiectului „Construire imobil D+P+10E apartamente cu spaţii comerciale la parter“. Investiţia urma fie realizată pe strada Pescarilor, pe un teren de 512,43 mp. Potrivit memoriului de prezentare, pe amplasament se propune realizarea unui imobil de tip bloc de apartamente cu spaţii comerciale la nivelul parterului, având spaţiile tehnice şi parcările la nivelul demisolului. Amplasamentul este actualmente neconstruit şi neamenajat, se mai precizează în memoriul proiectului.

Spaţiu verde 

Soţii Toporan au cumpărat la licitaţie de la Primăria Constanţa un teren de 512 mp, care, ani la rând, a avut destinaţia de spaţiu verde. Mai exact, familia Toporan a participat, pe 12.07.2004, la această licitaţie organizată de Primăria Constanţa pentru vânzarea unui spaţiu verde în suprafaţă de 512 mp. Au câştigat licitaţia şi au cumpărat terenul cu 5.700 de euro, fără TVA. Spaţiul verde este foarte bine situat, pe malul mării, pe strada Pescarilor. Părculeţul, care, de fapt, era un maidan neamenajat, se învecinează acum cu complexul Spectrum Residence şi cu terenul societăţii Fin.Co.Ge.Ro. Plata s-a făcut astfel: soţii Toporan au plătit un avans de 1.140 de euro plus TVA, iar diferenţa de 4.560 de euro plus TVA a fost plătită în decurs de trei ani, eşalonat, în 12 rate trimestriale a câte 380 de euro, plus TVA.
 
Mihai Toporan a condus de-a lungul anilor Poliţia municipiului Constanţa, Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Constanţa, dar şi Serviciul de Evidenţă Informatizată a Persoanelor.
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii