Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:00 13 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se pensionează magistratul care îi anchetează pe militarii din Constanța!

ro

27 Jan, 2023 14:47 2101 Marime text


Colonelul Claudiu Lazăr, procuror militar la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar București - Circumscripția Teritorială Constanța, iese la pensie.
 
Magistratul colonel a înaintat o cerere de eliberare din funcție, prin pensionare, către Secția pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.
 
Cererea sa va fi analizată în cadrul ședinței Secției pentru Procurori de marți, 31 ianuarie 2023, de la ora 11.00.
 
În vara anului 2021, colonelul Claudiu Lazăr a fost delegat procuror militar șef al Biroului documente clasificate la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar București.
 
Amintim, magistratul a fost șef al Parchetului Militar Constanța, însă, în urma reorganizării, structura de anchetă a intrat în circumscripția Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul București.
 
Claudiu Lazăr este procuror militar începând cu luna iunie 2002, având astfel o vechime de peste 20 de ani.
 
În anul 2020, Colegiul Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității a infirmat notele de constatare în legătură cu mai mulți magistrați din Constanța și a dispus eliberarea unor adeverințe din care să rezulte că persoanele verificate, printre care și procurorul militar Claudiu Lazăr, nu au avut calitatea de lucrător al Securității sau de colaborator al acesteia.
 
Dacă solicitarea magistratului va fi admisă de Secția pentru Procurori a CSM, aceasta va fi transmisă Președintelui României, pentru semnarea decretului privind eliberarea din funcția de magistrat a colonelului Claudiu Lazăr, prin pensionare.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii