Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:16 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se cere oprirea lucrărilor la Sala Polivalentă din Constanța! Anunțul Judecătoriei. Ce se va întâmpla azi în ședința Consiliului Local

ro

30 Jul, 2020 00:00 1841 Marime text
 
  • O firmă din Cluj care a demolat și fabrica de Bere Ursus va pune la pământ activele aflate pe terenul viitoarei săli Polivalente din Constanța. 
  • Valoarea totală estimativă conform devizului general este: 306.200,35 lei fără TVA, respectiv 364.359,42 lei cu TVA. 
  • Cererea de suspendare va fi analizată de Judecătoria Constanța. 
 
Magistrații de la Judecătoria Constanța au stabilit primul termen de judecată în dosarul în care Asociația Clubul Sportiv Metalul Constanța cere sistarea lucrărilor demarate de Primăria Constanța pentru realizarea proiectului „Sală Polivalentă“! 
 
Cauza se va afla în atenția judecătorilor pe data de 18 august. 
 
Potrivit datelor oficiale, Asociația Clubul Sportiv Metalul Constanța a solicitat ca, pe calea ordonanței președințiale, să se dispună sistarea lucrărilor de demolare/desființare demarate de Primăria Constanța asupra construcțiilor constând în împrejmuire (gard), alei incinta, rețele de gradene, covor gazon natural, tabela de marcaj electronica, instalațiile de drenaj, situate pe terenul în suprafață de 14.553,43 mp aferent amplasamentului Baza Sportiva Somaco — Tomis Nord, situat în municipiul Constanța.
 
Inițial dosarul (12803/212/2020) a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Constanța, instanță care a admis excepţia necompetenței materiale, invocată din oficiu, și a declinat competenţa de soluţionare a cauzei în favoarea Tribunalului Constanţa, Secţia de contencios administrativ şi fiscal.

 

Dosarul, întors la Judecătorie 

 
Ulterior, Tribunalul Constanța a admis excepția de necompetență materială a Secției de Contencios Administrativ şi Fiscal, invocată din oficiu și a decis declinarea cauzei formulată de reclamanta Asociaţia Clubul Sportiv Metalul Constanţa, în contradictoriu cu pârâții Municipiul Constanţa prin Primar, Primarul Municipiului Constanţa şi Consiliul Local al Municipiului Constanţa, spre competentă soluționare Judecătoriei Constanța (instanță de la care venise dosarul).
 
Mai departe, Tribunalul a constatat ivit conflictul negativ de competentă și a trimis cauza în vederea soluționării conflictului negativ de competentă către Curtea de Apel Constanța – Secția Contencios Administrativ şi Fiscal. Decizia de ieri a Tribunalului Constanța a fost fără cale de atac.
 
Așa cum arătam și mai sus, magistrații Secţiei a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal din Curtea de Apel au stabilit competenţa de soluţionare a cererii de ordonanţă preşedinţială în favoarea Judecătoriei Constanţa. 
 
De menționat că azi, în ședința Consiliului Local Municipal, aleșii locali vor aproba proiectul privind „Lucrări de demolare a unor active amplasate pe amplasamentul obiectivului de investiții Sala sport Polivalentă 5000 locuri zona Badea Cârțan, inclusiv proiectarea“. 
 

Fabrica de Bere Ursus 

 
O firmă din Cluj care a demolat și fabrica de Bere Ursus va pune la pământ activele aflate pe terenul viitoarei săli Polivalente din Constanța. 
 
Valoarea totală estimativă conform devizului general este: 306.200,35 lei fără TVA, respectiv 364.359,42 lei cu TVA. 
 
Execuția lucrarilor de demolare constau în demolări, demontări, dezafectari, defrișări și colectare, sortare și transport la depozitele autorizate al deșeurilor rezultate, pentru corpurile Cl, C2, C3, C4, C5, C6, C7, C8, C9, C10, C11, C12, C13, C14 și  C15.  
 
Sala Polivalentă din Constanța va fi amenajată în zona Badea Cârțan și va costa aproximativ 68 de milioane de lei.
 
Construcţia sălii este realizată de asocierea SC Euromateria SRL, SC Aduro Impex SRL, Conpat SCARL - Delta CON SRL, Research Consorzio Stabile SC ARL prin intermediul Companiei Naționale de Investiții.
 
Citește și 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii