Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:05 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se cere în instanță dizolvarea Consiliului Local Agigea

ro

16 Apr, 2021 00:00 3534 Marime text
  • Secretarul general al comunei Agigea cere în instanță dizolvarea Consiliului Local Agigea
  • Consiliul Local Agigea nu s-a mai întrunit din 12 noiembrie 2020 și nu a mai aprobat nicio hotărâre
  • Potrivit Codului administrativ, Consiliul local se dizolvă de drept în cazul în care nu a adoptat nicio hotărâre în 3 ședințe ordinare sau extraordinare ținute pe durata a patru luni calendaristice consecutive
 
Secretarul general al comunei Agigea, Traian Bureta a înregistrat pe rolul Tribunalului Constanța, secţia de contencios administrativ şi fiscal, dosarul nr. 2852/118/2021, având ca obiect “acţiune în constatare” prin care solicită dizolvarea Consiliului Local Agigea.
Consiliul Local Agigea nu s-a mai întrunit din 12 noiembrie 2020 și nu a mai aprobat nicio hotărâre.

Potrivit Codului administrativ, Consiliul local se dizolvă de drept în cazul în care nu a adoptat nicio hotărâre în 3 ședințe ordinare sau extraordinare ținute pe durata a patru luni calendaristice consecutive.

Potrivit aceluiași cod, trebuie sesizată instanța de contencios administrativ cu privire motivele pentru care CL nu s-a întrunit hotărârea instanței este definitivă și se comunică prefectului, care emite mai departe, dacă se impune, ordin de dizolvare a Consiliului Local.
În termen de maximum 90 de zile de la rămânerea definitivă a hotărârii judecătorești prin care s-a constatat dizolvarea consiliului local se organizează alegeri pentru un nou consiliu local.

Potrivit aceluiași cod, primarul, viceprimarul, secretarul general al unității/subdiviziunii administrativ-teritoriale, prefectul sau orice altă persoană interesată sesizează instanța de contencios administrativ cu privire motivele pentru care CL nu s-a întrunit.
Magistrații de la Tribunalul Constanța nu au stabilit deocamdată niciun termen în acest dosar.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 Citește și:
 
Singurul UAT care nu are viceprimar. Consiliul local Agigea ar putea fi dizolvat! Prefectul județului Constanța va analiza situația

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii