Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:57 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scandal monstru în fața Primăriei Saraiu! A fost pusă în pericol siguranța participanților la trafic

ro

19 Aug, 2021 00:00 2096 Marime text

 
  • Cu ocazia audierii inculpatului în calitate de suspect și inculpat, acesta a recunoscut toate faptele de care este acuzat, neputându-și explica gesturile sale, punând totul pe seama faptului că s-a aflat sub influența băuturilor alcoolice și nu a știut ce face.

Un bărbat, în vârstă de 32 de ani, din localitatea Hârșova, riscă să stea trei ani în spatele gratiilor după ce, în luna august 2020, a provocat un scandal monstru în fața Primăriei comunei Saraiu.
 
În prezent, dosarul penal în care tânărul a fost condamnat în primă instanță se află la Curtea de Apel Constanța.
 
Date din anchetă
 
S-a reținut în sarcina inculpatului că în noaptea de 22/23 august 2020, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, în mod repetat a amenințat cu acte de violență și cu moartea persoana vătămată (paznic comunal) în curtea sediului Primăriei comunei Saraiu și, prin violențe comise împotriva bunurilor și prin amenințări cu acte de violență, a tulburat ordinea și liniștea publică în centrul comunei Saraiu timp de aproximativ trei ore, în intervalul orar 21.00 – 24.00.
 
În sarcina inculpatului s-a mai reținut că în noaptea de 22/23 august 2020, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, a distrus în mod repetat bunuri din curtea Primăriei comunei Saraiu, de pe gardul împrejmuitor al instituției, respectiv ghivece de flori, fântâna arteziană, stâlpi de iluminat și corpuri de iluminat tabloul electric ce alimentează sistemul de alarmare publică, cauzând un prejudiciu de 47.686,29 lei.
 
De asemenea, s-a reținut că în noaptea de 22/23 august 2020, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, a distrus prin incendiere, prin două acte materiale, anvelope pe care le-a sustras din curtea Primăriei comunei Saraiu, faptă de natură să pună în pericol circulația pe DN 22 A, și troița confecționată din lemn.
 
Totodată, la aceeași dată și în aceleași împrejurări, a sustras prin escaladare, prin două acte materiale, cinci anvelope dintr-o anexă din curtea Primăriei comunei Saraiu, cauzând un prejudiciu de 2.261,44 lei.
 
În sarcina aceluiași inculpat s-a mai reținut că tot în noaptea de 22/23 august 2020, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, prin violențe, distrugeri de bunuri și aruncarea de obiecte pe carosabil, a îngreunat circulația rutieră pe DN 22A, în fața sediului Primăriei comunei Saraiu, punând în pericol siguranța participanților la trafic.
 
Cu ocazia audierii inculpatului în calitate de suspect și inculpat, acesta a recunoscut toate faptele de care este acuzat, neputându-și explica gesturile sale, punând totul pe seama faptului că s-a aflat sub influența băuturilor alcoolice și nu a știut ce face.
 
Primul termen în apel a fost stabilit pentru data de 04 noiembrie 2021.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Tentativă de omor la Cernavodă!
Cetățean înjunghiat după ce i-a reproșat unui șofer că mergea prea tare

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii