Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:30 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-au afișat listele judecătorilor care vor la Curtea Supremă! Niciun candidat de la Constanța (DOCUMENT)

ro

18 Sep, 2022 12:25 1269 Marime text


Surpriză la concursul organizat de Consiliul Superior al Magistraturii pentru funcțiile de judecători ai Înaltei Curți de Casație și Justiție a României!

După ce, timp de trei ani la rând, magistrați ai Curții de Apel Constanța au promovat constant acest concurs, la această sesiune nu a fost depusă nicio candidatură din Constanța!

Consiliul Superior al Magistraturii a afișat listele judecătorilor care îndeplinesc condițiile de participare la concursul pentru ocuparea unuia dintre cele 15 posturi vacante, însă pe liste nu se regăsește numele niciunui judecător al Curții de Apel Constanța.

Amintim, în ultimii trei ani, nu mai puțin de trei judecători ai Curții de Apel Constanța au promovat cu succes examenul de promovare la Curtea Supremă a României, fiind vorba despre vicepreședinții Eleni Cristina Marcu (2019-2020 - Secția Penală) și Adriana Ispas (2021-2022 - Secția Penală) și despre fostul președinte al Secției a II-a Civile, de contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel, magistratul Beatrice Mariș (2020-2021 - Secția de Contencios administrativ și fiscal).

În prezent, la noul concurs organizat pentru promovarea la Înalta Curte au fost scoase patru posturi la Secția I Civilă, șase posturi la Secția Penală și cinci posturi la Secția de Contencios administrativ și fiscal.

Așa cum afirmam anterior, niciun judecător din Constanța nu s-a înscris la concurs.

În Secțiunea Document, puteți consulta lista completă a judecătorilor ale căror candidaturi au fost admise pentru concurs.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii