Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:19 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-a crezut la nudiști Trimis în judecată după ce şi-a expus bărbăția pe plajă, la Vama Veche

ro

10 Jul, 2023 18:00 11925 Marime text

 
 
  • În actul de sesizare a instanței, în sarcina inculpatului, s-a reţinut că:  la data de 25.07.2021, în jurul orelor 15:00-16:00, în timp ce se afla pe o plajă din staţiunea Vama Veche, a săvârşit acte de exhibiţionism, în sensul că s-a aşezat pe nisip în faţa şezlongurilor ocupate de turişti şi şi-a dat slipul la o parte, expunându-şi organul sexual, ceea ce condus la indignarea persoanelor din jur.
  • Precizăm că trimiterea în judecată reprezintă o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.
  • Art 375 (ultrajul contra bunelor moravuri din Codul Penal) prevede că fapta persoanei care, în public, expune sau distribuie fără drept imagini ce prezintă explicit o activitate sexuală, alta decât cea la care se referă art. 374, ori săvârşeşte acte de exhibiţionism sau alte acte sexuale explicite se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
 
 
Un bărbat riscă închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă pentru că și-ar fi expus organul sexual pe o plajă din Vama Veche, județul Constanța! Individul a fost trimis în judecată de procurorii, care-l acuză de săvârșirea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri.
 
În actul de sesizare a instanței, în sarcina inculpatului, s-a reţinut că:  la data de 25.07.2021, în jurul orelor 15:00-16:00, în timp ce se afla pe o plajă din staţiunea Vama Veche, a săvârşit acte de exhibiţionism, în sensul că s-a aşezat pe nisip în faţa şezlongurilor ocupate de turişti şi şi-a dat slipul la o parte, expunându-şi organul sexual, ceea ce condus la indignarea persoanelor din jur.
 
Dosarul a fost instrumentat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.
 
Inculpatul a fost trimis în judecată, în stare de libertate, pentru săvârșirea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri.
 
Dosarul a fost trimis spre soluționare Judecătoriei Constanța, instanță care a constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, a administrării probelor și efectuării actelor de urmărire penală.
 
Pe cale de consecință, instanța a dispus începerea judecăţii cauzei privindu-l pe inculpat, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri, faptă prevăzută şi pedepsită de dispoziţiile art.375 cod penal.
 
Decizia Judecătoriei Constanța nu este definitivă, ea putând fi contestată la instanța superioară.
 
Precizăm că trimiterea în judecată reprezintă o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.
 
Art 375 (ultrajul contra bunelor moravuri din Codul Penal) prevede că fapta persoanei care, în public, expune sau distribuie fără drept imagini ce prezintă explicit o activitate sexuală, alta decât cea la care se referă art. 374, ori săvârşeşte acte de exhibiţionism sau alte acte sexuale explicite se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
 
Precizăm că trimiterea în judecată reprezintă o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.
 
Sursa: portal instanțe de judecată și rejust.ro 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Constanța
Tineri surprinși în timp ce întrețineau raporturi sexuale într-o mașină parcată pe o stradă din cartierul Tomis Nord

 
Scene interzise minorilor în sensul giratoriu de la Agigea!
Cum motivează judecătorii cazul bărbatului prins în timp ce săvârșea acte sexuale explicite pe DN 38

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii