Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:52 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Retragere cu scandal din firmă Două asociate s-au certat, s-au bătut și au chemat judecătorii să le facă dreptate. Erau și surori

ro

19 Oct, 2019 00:00 1710 Marime text

Cine a zis că banul e ochiul dracului și că nu e bine să faci afaceri cu familia nu s-a înșelat! Două surori intrate braț la braț în lumea afacerilor constănțene au ajuns să se certe, să se agreseze și să se dea și în judecată, culmea, la scurtă vreme de la înființarea firmei.


Cazul a ajuns în atenția Tribunalului Constanța, unde magistrații Secției a II-a civile au avut de descurcat ițele și de stabilit cine are dreptate. Concret, una dintre surori a dat-o în judecată pe cealaltă, dar și firma proaspăt înființată, cerându-le judecătorilor să îi fie încuviințată retragerea din societate, iar cele două pârâte (sora și firma) să îi achite drepturile ce i se cuvin ca urmare a retragerii.


În cererea de chemare în judecată încărcată pe site-ul www.rolii.ro, acționara ce s-a simțit nedreptățită a arătat faptul că ea și sora ei au înființat împreună o firmă, acțiunile fiind împărțite în mod egal între cele două. Din păcate, neînțelegerile au început să apară la scurtă vreme de la înființarea societății și „au culminat cu atacuri fizice la adresa reclamantei (n.r., adică sora ce a deschis procesul)“, potrivit www.rolii.ro. Se mai arată în cererea de chemare în judecată și că reclamanta ar fi investit bani în firmă, pentru achiziționarea mărfurilor.


De partea cealaltă, societatea dată în judecată și sora cealaltă au formulat și ele întâmpinări în cauză și le-au cerut judecătorilor să respingă acțiunea ca nefondată. Acestea au susținut că nu este adevărat că se opun retragerii primei surori din firmă și că nu este real nici faptul că aceasta ar fi investit bani pentru marfă, în condițiile în care „de fapt, cealaltă asociată a contribuit constant cu sume de bani în acest scop“ (conform sursei citate). Nu în ultimul rând, au mai susținut că procesul este intentat doar în scopul de a o șicana pe cealaltă asociată.


În urma analizării tuturor dovezilor, dar și a expertizei contabile efectuate în proces, la finalul anului trecut, judecătorii constănțeni au admis în parte cererea surorii care dorea să iasă din firmă. Astfel, aceștia au aprobat plecarea sa din societate, însă nu i-au acordat și despăgubirile solicitate reprezentând sumele pe care le-ar fi investit în firmă pentru marfă.


Citește și:


Cursuri gratuite la Constanța pentru oricine își dorește o afacere de succes!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii