Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:50 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reabilitarea Cazinoului. Data probabilă când va fi semnat contractul

ro

18 Dec, 2019 00:00 1257 Marime text
 
La nici o săptămână de când judecătorul Vasile Bîcu, al Curţii de Apel Bucureşti, a respins plângerea Eldiclau SRL privind reabilitarea Cazinoului, lucrurile încep să se mişte. Pe Portalul Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor dosarul nu mai figurează ca fiind suspendat, iar documentele au început iar să curgă. În acest context, surse apropiate procedurii explică faptul că, deşi este foarte probabil ca CNSC să pronunţe destul de repede o soluţie favorabilă continuării procedurii şi, respectiv, semnării contractului, perfectarea propriu-zisă a înţelegerii ar putea avea loc, cel mai probabil, la începutul lunii viitoare. Iar aceasta, dat fiind faptul că părţile trebuie să mai aştepte zece zile după decizia CNSC, timp în care hotărârea poate fi atacată, din nou la instanţă. Vestea bună este că, cel puţin teoretic, o nouă atacare a deciziei CNSC la Curtea de Apel nu va duce, iar, la blocarea procedurii, spun aceleaşi surse apropiate cazului.
 
Luni dimineaţă, încă de la primele ore, Compania Naţională de Investiţii, în calitate de autoritate contractantă, dar şi asocierea reprezentată de Aedificia Carpaţi, în calitate de câştigător desemnat al contractului, au depus solicitări la CNSC. La momentul de faţă, dosarul nu mai apare ca fiind suspendat pe rolul CNSC, ci este acum, din nou, „dosar în lucru“, aflat în atenţia Completului C7 al Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor.
 
După cum arătam în ediţiile anterioare, asocierea Aedificia Carpaţi & SC Remon Proiect SRL & SC Profesional Construct Proiectare SRL & Tehnoinstal SRL s-a adresat încă de la primele ore ale dimineţii CNSC. În cadrul adresei semnate de inginer Petre Badea, afaceriştii desemnaţi câştigători ai contractului cereau repunerea pe rol şi reluarea procedurii de soluţionare a dosarului CNSC nr. 2292/C7/2019.
 

Excepţia lipsei de interes

 
Iar asta, întrucât „prin Încheierea de suspendare pronunţată în cauză, s-a dispus suspendarea judecăţii până la soluţionarea plângerii ce a format obiectul Dosarului nr. 6209/2/2019 ce s-a aflat pe rolul Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a Contencios Administrativ şi Fiscal“. Dat fiind că dosarul a fost soluţionat prin respingerea plângerii, afaceriştii au cerut să se repună pe rolul dosarul suspendat de la CNSC.
 
În acest context, CNSC va analiza şi excepţia lipsei de interes a firmei contestatoare, excepţie pe care o invocase Compania Naţională de Investiţii. Surse din cadrul procedurii ne-au precizat că, după ce completul C7 al CNSC va ajunge la o decizie şi va pronunţa o hotărâre în cauză, legea cere să se aştepte un termen de 10 zile, timp în care părţile mai pot contesta decizia CNSC la Curtea de Apel.
 
După expirarea acestui termen, în cazul în care nu se schimbă nimic, contractul pentru reabilitare ar putea fi semna, chiar şi în ipoteza în care s-ar depune o nouă contestaţie la instanţă. Dat fiind că se apropie cu paşi repezi vacanţa de iarnă, inclusiv pentru instituţiile statului, cel mai probabil, contractul pentru reabilitare ar putea fi semnat la începutul lunii viitoare, adică în ianuarie 2020.
 

Ce spune fostul ministru al Dezvoltării
 

Ca o paranteză, merită amintit punctul de vedere exprimat în spaţiul virtual de Daniel Suciu, fostul ministru al Dezvoltării, la aflarea deciziei instanţei de a respinge plângerea firmei contestatoare: „Am avut dreptate când m-am revoltat, când am spus că simbolurile naţionale nu sunt troc şi nici subiect de şantaj! Am avut dreptate când am asigurat finanţare pentru Cazinoul din Constanţa şi azi am mulţumirea sufletească să văd finalul bătăii de joc la care a fost supus acest edificiu“.
 
În continuare, fostul ministru social-democrat a precizat: „astăzi, şi Curtea de Apel a validat toate procedurile de achiziţie pe care le-am derulat cât am fost ministru şi a respins demersul contestatorilor de profesie! Deci, de acum, se poate spune că simbolul Constanţei va fi salvat!“.
 
Citeşte şi:
 

Inimi din întreaga lume bat la unison pentru Cazinoul din Constanţa. Contractul pentru reabilitare ar putea fi semnat înainte de sărbători. Ce spun autorităţile (galerie foto)

Decizie de ultim moment pentru Cazino S-a respins plângerea firmei contestatoare!

„O cronologie a nesimţirii“ „Frustrare, furie şi neputinţă“ - cele trei cuvinte ce caracterizează reacţia autorităţilor după noua contestare a licitaţiei pentru Cazino (document)

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii