Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:50 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Răzvan Depsa, specialist DNA, a fost condamnat!

ro

27 Jan, 2022 11:17 1642 Marime text

 
Nicolae Răzvan Depsa, specialist în cadrul Direcției Naționale Anticorupție, a fost condamnat!
 
Tribunalul București a decis condamnarea inculpatului la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru luare de mită.
 
Decizia Tribunalului București nu este definitivă!
 
În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
 

În perioada 15 septembrie 2021 – 16 noiembrie 2021,  inculpatul Despa Nicolae Răzvan, în calitatea menționată mai sus, ar fipretins de la un om de afaceri (martor în cauză) suma de 15.000 euroși, după mai multe „negocieri”,ar fi acceptat promisiunea sumei de 12.000 euro (plătibilă în două tranșe), în legătură cu îndeplinirea unui act ce intra în îndatoririle sale de serviciu.
 
Concret, banii respectivi ar fi fost pretinși în legătură cu un contract de achiziție publică pe care omul de afaceri intenționa să îl încheie cu Direcția Națională Anticorupție în cadrul proiectului ,,Continuarea dezvoltării capacității tehnice a D.N.A în investigarea infracțiunilor împotriva intereselor financiare ale U.E” cofinanțat de OLAF în cadrul programului Hercule III TechnicalAsistance.
În contextul menționat mai sus, la data de 16 noiembrie 2021, inculpatul Despa Nicolae Răzvana primit de la omul de afaceri 30.000 de lei (echivalentul a 6.000 euro), ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

 
Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii