Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:14 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Răsturnare de situație! Raportul ANI împotriva fostului manager al SAJ Constanța, anulat! (MINUTA)

ro

13 Nov, 2022 13:09 2133 Marime text


Victorie în instanță pentru Laurențiu Bădescu, fostul manager al Serviciului de Ambulanță Județean Constanța, în procesul intentat Agenției Naționale de Integritate, instituției care a anunțat un conflict de interese administrativ în cazul său, anunțând că a sesizat și Parchetul Curții Supreme!

Curtea de Apel Constanța i-a dat dreptate fostului director al SAJ Constanța și a anulat raportul întocmit de inspectorii de integritate!

Decizia a fost luată de Secția de Contencios administrativ și fiscal a instanței,în completul C2 Fond al secției, prezidat, potrivit surselor noastre, de magistratul Ramona Poppa.

Iată minuta Hotărârii 215/2022, pronunțată în dosarul 319/36/2022:

Admite acţiunea. Anulează Raportul de evaluare nr.24630/G/II/26.05.2022 emis de Agenţia Naţională de integritate. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Recursul se depune la Curtea de Apel Constanţa. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei


Procesul nu s-a încheiat încă pentru că decizia Curții de Apel Constanța poate fi atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție, în recurs.
 
Amintim, pe 10 august 2022, Agenția Națională de Integritate a făcut public un comunicat cu privire la fostul manager al SAJ Constanța, în care vorbea despre „conflict de interese administrativ și sesizare parchet“.
 
Au spus reprezentanții ANI că „în perioada exercitării mandatului de manager general al S.A.J. Constanța (13 aprilie 2018 – 13 aprilie 2021), persoana evaluată a semnat mai multe acte administrative cu privire la încadrarea soției sale la Compartimentul de formare profesională a personalului medical și auxiliar din cadrul S.A.J. Constanța, aceasta obținând în perioada 2019 – 2021, venituri din salarii în sumă totală de 799.297 de lei“.
 
„Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 118, alin. (16), lit. c) din Legea nr. 95/2006“, se mai arată în comunicatul remis de ANI.
 
De asemenea, se precizează și că „totodată, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către Bădescu Laurențiu a infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal, întrucât în exercitarea atribuțiilor de serviciu a semnat acte administrative prin care s-a obținut un folos patrimonial pentru soția sa“.
 
Se mai preciza în comunicat că „persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază - de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare“.
 
Facem precizarea că, la momentul înregistrării dosarului pe rolul Curții de Apel Constanța, (pe 16 iunie 2022), am încercat să obținem un punct de vedere și din partea fostului manager al SAJ Constanța, iar în acest sens i-am transmis și un mesaj pe telefonul mobil, însă nu am primit răspuns.
 
Dacă fostul manager al SAJ Constanța ne va transmite un punct de vedere, acesta va fi publicat în cel mai scurt timp.
 
După motivrea hotărârii Curții de Apel Constanța, Agenția Națională de Integritate are la dispoziție 15 zile de la comunicarea acesteia pentru a declara recurs.

Dacă se va declara recurs, cazul va ajunge la Curtea Supremă, care va pronunța o hotărâre definitivă.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii