Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:08 16 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pronunțarea în dosarul lui Nicuşor Constantinescu, amânată de Tribunalul Constanța

ro

06 Apr, 2021 16:00 1573 Marime text

 
Antoneta Ardeleanu, judecător în cadrul Tribunalului Constanţa, a amânat, pentru data de 20 aprilie 2021, pronunțarea în dosarul în care Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul şef al CJC, este suspectat de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.
 
Oricare va fi decizia din 20 aprilie 2021, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
  
În rechizitoriul întocmit, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa au reţinut următoarea stare de fapt: „În perioada decembrie 2009 - noiembrie 2010, inculpatul Constantinescu Nicuşor Daniel, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, cu încălcarea dispoziţiilor legale în materia achiziţiilor publice, a achiziţionat şi a plătit servicii de publicitate în valoare de 401.700 lei. Suma respectivă reprezintă un prejudiciu adus bugetului Consiliului Judeţean Constanţa concomitent cu obţinerea de către firma prestatoare a serviciilor a unui folos necuvenit în acelaşi cuantum“.
 
„Concret, în perioada respectivă, Consiliul Judeţean Constanţa a achiziţionat servicii de publicitate în presa scrisă locală, pentru care a achitat integral un număr de 12 facturi fiscale. Ca urmare a dispoziţiilor emise de Curtea de Conturi a României, Consiliul Judeţean Constanţa s-a adresat instanţei civile şi a obţinut o hotărâre judecătorească definitivă de obligare a inculpatului Constantinescu Nicuşor Daniel la plata sumei de 401.700 lei, ce reprezintă întregul prejudiciu al faptei penale. În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri imobile ce aparţin inculpatului“, se mai arată în actele DNA.

Amintim că, recent, Curtea de Apel Galați a menținut decizia Tribunalului Constanta în dosarul Fundațiilor Thalia și Fantasio și a decis condamnarea definitivă a fostului șef al CJC la opt ani de închisoare cu executare. 

„În opinia justiției din Romania, a duce la îndeplinire hotărâri de Consiliu Județean reprezintă o fapta penală! Așa cum am declarat și în anul 2015, ,,Problema este că sunt judecat penal pentru hotărâri ale Consiliului Județean care sunt supuse contenciosului administrativ, nu faptelor penale. Este un abuz”! Probabil că interviul acordat postului de televiziune Realitatea Plus a deranjat sistemul , astfel încât am fost condamnat ,din nou,la o pedeapsă cumplită,tot pentru abuz in serviciu ,devenind politicianul condamnat la cei mai mulți ani de închisoare din România!“, a mai spus fostul șef al CJC după decizia Curții de Apel Galați . 

Ti-a placut articolul?

Comentarii