Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:57 24 03 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorul militar al Constanței iese la pensie! Cu ce avere părăsește sistemul (DOCUMENTE)

ro

01 Feb, 2023 09:55 1118 Marime text
  • Cererea sa a fost aprobată în ultima ședință din luna ianuarie a Secției pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, cu unanimitate.
Colonelul magistrat Claudiu Lazăr, anchetatorul care îi cercetează pe militarii din Constanța, în cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul București – Circumscripția Teritorială Constanța, va ieși la pensie începând cu această lună, pe data de 15 februarie 2023.
 
Cererea sa a fost aprobată în ultima ședință din luna ianuarie a Secției pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, cu unanimitate.
 
În decizia secției se arată că „Secţia pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât înaintarea către Președintele României a propunerii privind eliberarea din funcţie, prin pensionare, începând cu data de 15.02.2023, a domnului colonel magistrat dr. LAZĂR CLAUDIU, procuror militar la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar București - Circumscripția Teritorială Constanța. (unanimitate)“.
 
Avere și interese
 
În ultima declarația de interese a magistratului, disponibilă pe site-ul CSM, se arată că acesta nu a menționat niciunul.
 
În declarația de avere completată pentru aceeași perioadă, colonelul magistrat Claudiu Lazăr a notat că deține două suprafețe în Constanța încadrate la „alte categorii de terenuri extravilane dacă se află în circuitul civil“, fiind vorba despre un teren de 1.125 mp, dobândit în 2007, în urma unui schimb auto și un teren de 500 mp cumpărat în 2009.
 
În continuare, anchetatorul militar a precizat că deține alături de soția sa, Cristina Lazăr, două case în Constanța, una de locuit, în suprafață de 315 mp, cumpărată în 2014, iar cea de-a doua fiind o casă de vacanță, de 140 mp, construită începând cu anul 2020, în timp ce soția sa deține și un apartament în Constanța, de 50 mp, moștenit în 2005.
 
Procurorul militar a notat în continuare un Volkswagen Touareg fabricat în 2008, luat în leasing, dar și un Mercedes Benz A180, fabricat în 2017 și cumpărat de soția sa.
 

La capitolul datorii este menționat un credit de 50.000 de euro, contractat în 2014 și scadent în 2024, dar și o datorie de 7.000 de euro către Adriana Ionescu, datând din 2018 și scadentă în 2021.
 
În calitate de procuror militar al Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul București, colonelul magistrat realizase un venit anual de 198.084 de lei, iar soția sa, profesor universitar doctor în cadrul Universității Ovidius Constanța, a realizat  un venit anual de 139.143 de lei, de la Ministerul Educației și a realizat 4.200 de euro, din închirierea apartamentului.
 
În Secțiunea Documente puteți consulta declarațiile de avere și de interese ale colonelului magistrat Claudiu Lazăr.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii