Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:55 22 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorul criminalist Sadîc Zafer oferă explicații Americanul care a înjunghiat un polițist la Eforie nu va fi trimis niciodată în judecată

ro

08 Apr, 2021 00:00 1213 Marime text
  • Polițistul a fost înjunghiat în seara zilei de 26 ianuarie 2021, în jurul orei 21:00, la intersecţia străzilor Margaretei şi Daliei din Eforie Nord.
  • În prezent, inculpatul este internat în Spitalul de Psihiatrie Săpoca.
  • Foarte important, dacă inculpatul se însănătoșește, el se poate întoarce acasă. În caz contrar, acesta poate rămâne internat pentru foarte mulți ani.


Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța au finalizat cercetările specifice în dosarul în care Sandbrand Ralph, de 42 de ani, cetățean american, a fost acuzat că a înjunghiat un polițist la Eforie Nord, județul Constanța.


Recent, magistrații au dispus clasarea cercetărilor față de cetățeanul american.


În raport de această decizie, Tribunalul Constanța, a decis să admită propunerea formulată de procurori, de confirmare a măsurii de siguranță a internării medicale.

„Confirmă măsura de siguranță a internării medicale provizorii, dispusă prin încheierea penala nr.24/19.02.2021 a Tribunalului Constanta, ce își va produce în continuare efectele, fata de inculpatul Sandbrand Ralph - în prezent internat în Spitalul de Psihiatrie Săpoca“, potrivit deciziei Tribunalului Constanța.


Procurorul criminalist Sadîc Zafer, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, a declarat, pentru ZIUA de Constanța, faptul că, în urma cercetărilor specifice, s-a constatat faptul că suspectul „este bolnav psihic și nu răspunde penal“.


„Aceasta este procedura! Dacă este bolnav psihic nu poate fi pedepsit. Nu înâele sensul pedepsei. La astfel de indivizi se ia măsura internării medicale de siguranță, până la însănătoșire. Suspectul a fost internat din cursul urmării penale, pentru că erau indicii că are o problemă psihică. El era cunoscut ca fiind bolnav, însă nu a fost atât de violent cât să se impună internarea sa“, a mai explicat procurorul criminalist Sadîc Zafer.


Foarte important, dacă inculpatul se însănătoșește, el se poate întoarce acasă. În caz contrar, acesta poate rămâne internat pentru foarte mulți ani.


Fapta a avut loc în seara zilei de 26 ianuarie 2021, în jurul orei 21:00, la intersecţia străzilor Margaretei şi Daliei din Eforie Nord.


Cetățeanul american a înjunghiat cu un cuţit în zona abdomenului un agent de poliţie din cadrul Poliţiei Oraşului Eforie, cel din urmă aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu.


Leziunile traumatice suferite au necesitat pentru vindecare un număr de 20 de zile de îngrijiri medicale.

Tot în seara respectivă, însă pe bulevardul Tudor Vladimirescu, din Eforie Nord, în dreptul complexului hotelier Bran, Brad, Bega, bărbatul a scos o şurubelniţă pe care o avea asupra şi pe care a folosit-o pentru a ameninţa şi a încerca să lovească organele de ordine publică, respectiv un polițist din cadrul Poliţiei Oraşului Eforie şi un jandarm din cadrul I.J.J. Constanţa, aflate în exercitarea atribuţiilor de serviciu.


Citește și

Felicitat de Kovesi
Procurorul Sadîc Zafer, numit şef de CSM. Ce secţia va conduce. Cazuri de răsunet rezolvate de magistrat

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii