Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:05 26 09 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorul Andrei Bodean a primit aviz pozitiv pentru şefia DNA Constanţa

ro

28 Dec, 2019 00:00 2102 Marime text

Colectivul de procurori şi Colegiului de conducere din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dat aviz consultativ pozitiv pentru ca procurorul Andrei Bodean să fie numit procuror-şef al Serviciului Teritorial Constanţa, potrivit unor surse. În perioada următoare, procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie va înainta propunerea de numire în funcţie Consiliului Superior al Magistraturii.


De precizat că pe data de 24 decembrie Ministerul Justiţiei a dat publicităţii lista completă a procurorilor care s-au înscris în cursa pentru procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.


Printre magistraţii care doresc să preia conducerea DNA se află şi Camelia Elena Grecu (n.r. fostul procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa), procuror-şef serviciu în structura centrală a DNA. Magistratul va susţine interviul pe data de 16 ianuarie 2020, ora 13.30.


Elena Grecu a candidat şi în 2018 pentru şefia DNA. Anul trecut, Ministerul Justiţiei a organizat, în perioada 9 - 27 iulie, procedura de selecţie a procurorilor în vederea efectuării propunerii de numire în funcţia vacantă de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. În cadrul procesului de selecţie s-a apreciat că niciunul dintre candidaţi (patru la număr) nu a îndeplinit cerinţele necesare desemnării pentru numirea în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.


Cei patru procurori înscrişi la selecţia pentru şefia DNA au fost atunci: Florentina Mirică - procuror-şef serviciu la Secţia de combatere a corupţiei din cadrul DNA, Cristian Lazăr – procuror-şef adjunct la Secţia urmărire penală din cadrul Parchetului General, Marius Iacob – procuror-şef adjunct al DNA şi Elena Grecu – procuror-şef serviciu în structura centrală a DNA.


În cursa pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au intrat cinci magistraţi, printre ei aflându-se Teodor Niţă (procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa). Magistratul constănţean va susţine interviul pentru data de 17 ianuarie 2020, ora 09.00.


Intervalul de timp alocat fiecărui candidat în vederea susţinerii interviului se compune astfel: 30 min. pentru susţinerea proiectului, 60 min. pentru întrebări şi răspunsuri.


Citeşte şi

Procurorul Andrei Bodean se pregăteşte să intre în cursa pentru şefia DNA Constanţa

Alertă de la Ministerul Justiţiei!
Elena Grecu, fostul procuror general al Constanţei, în cursă pentru şefia DNA

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii