Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:57 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorii acuză – viol la Castelu! Inculpatul are 27 de ani – victima 11 ani. Anunțul judecătorilor din Constanța

ro

20 Jan, 2023 15:11 1827 Marime text
Foto cu rol ilustrativ

Judecătorii din Constanța au decis menținerea în stare de arest preventiv a unui tânăr de 27 de ani, din com. Castelu, jud. Constanţa, acuzat de comiterea în formă continuată a infracţiunii de viol.
 
Decizia judecătorilor este definitivă.
 
Dosarul a fost instrumentat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia
 
Probatoriul administrat în cauză până în prezent a relevat că în perioada 2020-2022, inculpatul, în baza aceleiași rezoluții infracționale, a întreținut raporturi sexuale cu minora (...), în vârstă de aproximativ 11 ani la data consumării infracțiunii, profitând de imposibilitatea acesteia de a-și exprima voința, ca urmare a vârstei fragede.
 
Precizăm totodată că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi arestarea preventivă reprezintă etape şi măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatoriului, activităţi ce nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii