Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:23 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primar din Constanța amenințat în primărie - „Nu scapi tu, tot te împușc!“. Sentință definitivă

ro

08 Jul, 2022 00:00 1263 Marime text
 
  • Edilul în cauză este Tudorel Gurgu, primarul ales al comunei Ciobanu, județul Constanța   
 
Sentință definitivă în cazul cetățeanului care l-ar fi amenințat pe Tudorel Gurgu, primarul ales al comunei Ciobanu, județul Constanța! Pe scurt, inculpatul este acuzat că, în timp ce se afla în sediul primăriei, ar fi proferat injurii și amenințări edilului, în sensul că i-ar fi spus: „Poate își dau un cap în gură. Nu scapi tu, tot te împușc!“.
 
Dosarul a fost instrumentat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârșova, inculpatul fiind acuzat de ultraj și tulburarea ordinii şi liniştii  publice.
 
În primă instanță, judecătorii au decis condamnarea inculpatului la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 1.920 lei - fiind stabilite 160 de zile – amendă, cu suma corespunzătoare unei zile - amendă de 12 lei - pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj.
 
Mai mult, inculpatul a fost condamnat la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 1.440 lei - fiind stabilite 120 de zile – amendă, cu suma corespunzătoare unei zile - amendă de 12 lei - pentru săvârșirea infracțiunii de tulburarea ordinii si liniştii publice.
 
Instanța a contopit pedepsele aplicate de mai sus, şi i-a aplicat inculpatului pedeapsa cea mai grea de 1.920 lei, la care se adaugă o treime din totalul celorlalte pedepse cu amenda stabilite, respectiv 480 lei, inculpatul fiind obligat la pedeapsa amenzii rezultante în cuantum de 2.400 lei.
 
De precizat că persoana vătămată - Tudorel Gurgu, primarul ales al comunei Ciobanu, județul Constanța - nu s-a constituit parte civilă.
 
Decizia judecătoriei a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Ieri, Curtea de Apel a menținut decizia primei instanțe.
 
Hotărârea Curții de Apel Constanța este definitivă. 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Sentință definitivă în cazul tânărului prins că se masturba în sensul giratoriu din Agigea!
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii