Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:34 22 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prima condamnare în cazul femeii tăiate pe față în Sala 1 a Judecătoriei Constanța! (VIDEO)

ro

25 Jan, 2023 09:26 4000 Marime text


Judecătoria Constanța a decis condamnarea în primă instanță a bărbatului acuzat că și-a tăiat pe față fosta concubină, chiar în Sala 1 a Judecătoriei Constanța!
 
Instanța i-a aplicat bărbatului pedeapsa de 7 ani și 4 luni închisoare (obținută prin contopirea cu o altă condamnare).
 
Decizia nu este una definitivă!
 
Oficial!
 

În baza art. 194 alin. 2 C. pen. cu aplic. art. 396 alin. 10 C. pr. pen., condamnă inculpatul (..) la pedeapsa de 6 ani închisoare, pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală. (..) Condamnă același inculpat la pedeapsa de 1 an închisoare pentru comiterea infracţiunii de tulburerea ordinii și liniștii publice. (..) Condamnă același inculpat la pedeapsa de 1 an închisoare pentru comiterea infracţiunii de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase. Constată că infracţiunile deduse judecăţii sunt concurente cu infracţiunea pentru a căror săvârşire inculpatul a fost condamnat prin sentinţa penală nr. (..). Anulează suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 2 ani închisoare stabilită prin sentinţa penală nr. (..). Contopește pedepsele de 6 ani închisoare, 1 an închisoare, 1 an închisoare și 2 ani închisoare, stabileste pedeapsa de bază 6 ani închisoare la care adaugă sporul de o tremie din restul pedepselor, urmând ca inculpatul să execute 7 ani și 4 luni închisoare. (..) Admite acţiunea civilă exercitată de către partea civilă (..) şi obligă pe inculpat (..) la plata sumei de 101.290 de lei către partea civilă, cu titlu de despăgubiri civile, 1290 daune materiale și 100000 de lei daune morale. (..) Confiscă obiectul tăietor (lamă tip cutter, cu lungimea de 10 cm)“.

 
Decizia Judecătoriei Constanta nu este definitivă!
  
 
În concret, în urma probatoriului administrat, în sarcina inculpatului s-au reţinut următoarele:
 

La data de 23.06.2022, în jurul orelor 11:37, în timp ce se afla în incinta Judecătoriei Constanța, situată în municipiul Constanța, strada Traian nr. 33, județul Constanța, în sala de judecată nr. 1, unde se desfășura o ședință de judecată și în interiorul căreia se mai aflau aproximativ zece persoane (judecător, grefier, avocați, justițiabili), așteptând să fie strigată cauza, fostul concubin al persoanei vătămate, venind din spate, cu intenția de a-i produce un prejudiciu estetic grav și permanent, a agresat-o fizic pe aceasta.
 


Mai precis, individul este acuzat că a tăiat-o pe femeie cu o lamă tip cutter, pe care o avea asupra sa, în zona obrazului drept, provocându-i acesteia o plagă cu lungimea de aproximativ 10 cm, leziune care necesită pentru vindecare 16-18 zile de îngrijiri medicale, acțiune care a generat, de asemenea, o stare de temere și indignare în rândul celorlalte persoane prezente, tulburând astfel ordinea și liniștea publică.
 
Măsurile dispuse în cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, și nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție de care beneficiază persoanele supuse cercetărilor.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii