Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:20 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Președinte din Curtea de Apel Constanța, promovat la Înalta Curte. Când se instalează în funcție

ro

22 Jan, 2022 00:00 2034 Marime text
  • Potrivit datelor oficiale puse la dispoziție de Consiliul Superior al Magistraturii, promovarea efectivă se va face începând cu data de 1 februarie 2022.
  • Magistratul Adriana Ispas a avut un punctaj final de 85,64 de puncte la concursul de admitere, clasându-se astfel pe locul doi pentru unul dintre cele patru posturi scoase la concurs în cadrul Secţiei Penale a Curţii Supreme.
 
Magistratul Adriana Ispas, fost vicepreședinte al Curții de Apel Constanța și, în prezent, președintele Secției penale și pentru cauze penale cu minori și de familie, a promovat concursul pentru Înalta Curte de Casație și Justiție a României.
 
Potrivit datelor oficiale puse la dispoziție de Consiliul Superior al Magistraturii, promovarea efectivă se va face începând cu data de 1 februarie 2022.
 
Magistratul Adriana Ispas a avut un punctaj final de 85,64 de puncte la concursul de admitere, clasându-se astfel pe locul doi pentru unul dintre cele patru posturi scoase la concurs în cadrul Secţiei Penale a Curţii Supreme.
 
Ulterior, Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a decis validarea rezultatelor concursului și promovarea în funcția de judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția penală a fostului vicepreședinte al Curții de Apel Constanța, Adriana Ispas.
 
Tot la Secția penală a Curții Supreme au fost promovați ca urmare a concursului, începând cu aceeași dată, magistrații Gheorghe Valentin Chitidean, judecător al Curții de Apel Cluj, Adina Claudia Cioflan, judecător al Curții de Apel Oradea și Valerica Voica, judecător al Curții de Apel București.
 
În cadrul Secției penale a Curții Supreme își desfășoară activitatea, de la începutul anului 2020, și un alt fost vicepreședinte al Curții de Apel Constanța, magistratul Eleni Cristina Marcu, în timp ce fostul președinte al Secției a II-a Civile, de contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel Constanța, magistratul Beatrice Mariș, a avansat în cursul anului 2021 la Înalt Curte, în cadrul Secției de Contencios administrativ și fiscal.
 
În ce privește Secția penală a Curții de Apel Constanța, Secția pentru judecători a CSM va delega pe post un alt magistrat constănțean, până la numirea efectivă în funcție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Exclusiv!
Radu Mazăre și Sorina-Gina Hortolomei- Moscu, achitați definitiv!

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii