Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:42 07 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Povestea unei poștărițe din Constanța acuzată că a furat zeci de pensii. Ce pedeapsă a primit

ro

20 May, 2020 00:00 776 Marime text
  • Poștărița a luat doi ani și patru luni de închisoare cu suspendare

O poștăriță din Constanța a fost condamnată la doi ani și patru luni de închisoare cu suspendare, pentru comiterea infracţiunii de delapidare în formă continuată și pentru comiterea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată. Decizia de condamnare a fost contestată la Curtea de Apel Constanța, instanță care va lua o decizie definitivă.


În actul de sesizare al instanței, s-a reținut în sarcina inculpatei că în perioada septembrie – decembrie 2014, în calitate de factor poștal și-a însușit în interes personal suma de 26 395,62 de lei, prin falsificarea a 35 de mandate poștale și mandate pensii, scriind pe cupoanele de mandate date de legitimare nereale și semnând în locul destinatarilor de drept.


Cu ocazia audierii, inculpata nu a dorit să dea declarație, a regretat și recunoscut faptele săvârșite, precizând, totodată, că suma de 26.395, 62 lei a folosit-o în scop personal.

Judecătoria Constanța a decis în primă instanță condamnaea femeii la doi ani și patru luni de închisoare cu suspendare, pentru comiterea infracţiunii de delapidare în formă continuată și pentru comiterea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată.


Inculpata a fost obligată să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii la Teatrul de Stat Constanta sau la Căminul pentru Persoane Vârstnice Constanţa , pe o perioadă de 120 zile, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, nu poate presta această muncă.


Decizia Judecătoriei Constanța a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.Citește și

Contabila Casei de Ajutor Reciproc de pe lângă UM 01853 Capu Midia, condamnată. Procesul a fost suspendat

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii