Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:10 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pompier trimis în judecată în dosarul creditelor cu acte false. Ce au decis judecătorii

ro

15 Aug, 2019 00:00 2101 Marime text
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Constanţa au dispus trimiterea în judecată a aproximativ 20 de persoane acuzate de iniţiere, constituire de grup infracţional organizat, aderare sau sprijinire a unui asemenea grup. Printre cei deferiţi justiţiei se numără şi un pompier militar din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Constanţa, la momentul trimiterii în judecată, acesta fiind acuzat de asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.
 
Dosarul a fost trimis spre soluţionare Tribunalului Constanţa în septembrie 2015. La jumătatea lunii iunie 2018, judecătorii au soluţionat dosarul în primă instanţă şi au dispus încetarea procesului penal pornit împotriva mai multor inculpaţi, printre ei aflându-se şi pompierul militar, ca urmare a prescripţiei răspunderii penale. Totuşi, Tribunalul Constanţa a dictat în prezenta cauză şi câteva condamnări.
 
Sentinţa judecătorilor de la Tribunalul Constanţa nu este definitivă, ea fiind atacată la Curtea de Apel Constanţa. Primul termen a fost stabilit pentru data de 7 noiembrie. Oricare va fi decizia Curţii de Apel, aceasta va fi definitivă.
 
În actul de sesizare a instanţei, procurorii DIICOT susţin că inculpaţii ar fi constituit o asociere în scopul săvârşirii de infracţiuni de înşelăciune prin contractarea în mod fraudulos de credite bancare cu acte false, stabilind ca persoanele vizate pentru întocmirea creditelor să provină din medii defavorizate social care ar fi acceptat cu uşurinţa propunerea lor contra unor sume de bani.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii