Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:53 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pompier ISU, lăsat de judecători fără drepturile salariale câştigate iniţial tot în justiţie

ro

26 Oct, 2019 00:00 6437 Marime text
Răsturnare totală de situaţie pentru un pompier dobrogean! Învingător în instanţă împotriva Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, omul nu numai că a rămas acum fără banii acordaţi iniţial de judecători, dar mai trebuie să achite şi cheltuielile de judecată.
Totul, după ce judecătorii Curţii de Apel Constanţa au desfiinţat, săptămâna aceasta, soluţia ce îi dădea dreptate în privinţa drepturilor ce i s-ar fi cuvenit pentru venitul brut neîncasat pe o perioadă de doi ani.
Magistraţii Curţii de Apel Constanţa au decis să respingă acţiunea promovată în instanţă de un pompier tulcean împotriva inspectoratului din care acesta face parte. Iniţial, Tribunalul Tulcea îi dăduse dreptate omului şi hotărâse ca acesta să primească drepturi salariale în sumă de 10.715 lei. Banii respectivi reprezentau diferenţa de venit brut neîncasat, plus dobânda legală, pentru perioada 1 ianuarie 2015 – 28 februarie 2017. Prin aceeaşi hotărâre a primei instanţei, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Delta Tulcea fusese obligat să îi achite pompierului şi suma de 4.000 de lei, reprezentând cheltuielile de judecată.
Decizia Tribunalului Tulcea a fost atacată de către reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Delta în recurs, iar procesul a ajuns astfel pe rolul Curţii de Apel din Constanţa.
Surpriză totală însă la Curtea de Apel: magistraţii Secţiei a II-a Civile, de contencios administrativ şi fiscal a instanţei au admis recursul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Delta!
Pe data de 23 octombrie, Curtea a decis, potrivit minutei afişate pe Portalul instanţelor de judecată: „admite recursul formulat împotriva Sentinţei (...) pronunţată de Tribunalul Tulcea. Casează în parte sentinţa recurată şi, rejudecând, respinge, ca nefondată, cererea de chemare în judecată“. În continuare, judecătorii constănţeni au obligat pompierul la plata către ISU a sumei de 2.000 de lei, reprezentând onorariul expertului contabil. Hotărârea este definitivă.
Cu alte cuvinte, pompierul nu numai că a rămas fără drepturile salariale câştigate iniţial, în sumă de 10.715 lei, dar acum trebuie să achite şi onorariul expertului către ISU, în valoare de 2.000 de lei.

Citeşte şi:

Victorie în instanţă pentru un pompier dobrogean - a obligat ISU la plata orelor suplimentare!
 

Viață de pompier din linia întâi! Pași grei prin foc și plimbări la instanțe pentru drepturile salariale

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii