Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:48 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poate purta arme! Prima decizie în dosarul comisarului şef Cornel Gabriel Coteanu, fostul şef al Poliţiei Eforie!

ro

23 Jan, 2021 00:00 2289 Marime text
  • Decizia judecătorului Vlad Andrei Ardeleanu nu este definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
  • Dosarul a fost instrumentat de Vasile Abagiu, procuror în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Structura teritorială Constanţa.


Vlad Andrei Ardeleanu, judecător în cadrul Secției Penale din Tribunalul Constanța, a decis ieri ca fostul şef al Poliţiei Eforie, comisarul şef Cornel Gabriel Coteanu, să rămână sub control judiciar! Totuși, instanța a înlăturat din conținutul măsurii preventive a controlului judiciar obligația de a nu deține, folosi și purta arme.


Decizia oficială a Tribunalului

„Respinge ca neîntemeiată cererea inculpatului de revocare a măsurii controlului judiciar. Constată legalitatea și temeinicia măsurii controlului judiciar luat față de inculpatul Coteanu Cornel Gabriel (...) prin ordonanța procurorului din data de 31.08.2020 dată în dosarul de urmărire penală nr. 28/P/2019 instrumentat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța, astfel cum a fost modificată prin încheierea penală nr. 94 din data de 03.09.2020 a judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța (...) următoarea verificare urmând a fi realizată cel mai târziu la data de 22.03.2021. Înlătură din conținutul măsurii preventive a controlului judiciar obligația de a nu deține, folosi și purta arme“.


Decizia judecătorului nu este definitivă, ea putând fi contestată la Curtea de Apel Constanța.


Dosarul a fost instrumentat de Vasile Abagiu, procuror în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Structura teritorială Constanţa.


Amintim, la momentul mediatizării cauzei, DNA informa că poliţistul era cercetat „pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită în formă continuată şi instigare la abuz în serviciu“.

Conform sursei citate, în ordonanța procurorilor se arată că există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

„În perioada iulie-august 2019 și iulie-august 2020, în calitate de comandant al Poliției orașului Eforie, cu gradul de comisar șef, inculpatul Coteanu Cornel Gabriel ar fi primit în mod repetat și periodic, de la o persoană fără calitate specială, coinculpat, sume de bani, pentru ca în schimb să nu își îndeplinească atribuțiile de serviciu, în sensul de a permite și de a proteja desfășurarea unor activități de comerț clandestin în Stațiunea Eforie din județul Constanța. Ar fi vorba de tolerarea unor activități de comerț clandestin/neautorizat care să se poată desfășura fără aplicarea de sancțiuni contravenționale și fără confiscări de mărfuri, cu precădere pe plajele stațiunii Eforie“.


Citește și

Cornel Gabriel Coteanu, fostul şef al Poliţiei Eforie, trimis în judecată de DNA. Ce spune chestorul Constantin Adrian Glugă, șeful IPJ


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii