Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:59 20 10 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cornel Gabriel Coteanu, fostul şef al Poliţiei Eforie, trimis în judecată de DNA. Ce spune chestorul Constantin Adrian Glugă, șeful IPJ

ro

22 Jan, 2021 00:00 2997 Marime text
  • Cu privire la situația comisarului șef Coteanu, chestorul Constantin Adrian Glugă, inspectorul șef al Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, a declarat: „polițistul la care faceți referire este pus la dispoziția unității, acesta desfășurându-și activitatea în cadrul Serviciului Comunicaţii şi Informatică al I.P.J. Constanța.

Vasile Abagiu, procuror în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Structura teritorială Constanţa, a dispus, ieri, trimiterea în judecată a comisarului şef Cornel Gabriel Coteanu, fostul şef al Poliţiei Eforie!
 
Dosarul va fi judecat de Vlad Andrei Ardeleanu, judecător în cadrul Secției Penale din Tribunalul Constanța. Primul termen în faza camerei preliminare a fost stabilit pentru data de 26 februarie 2021.
 
Conform portalului instanțelor de judecată, obiectul dosarului este reprezentat de „infracţiuni de corupţie (Legea nr. 78/2000) rap. la art 320 CP, art 269, art 267 CP“.
 
Amintim, la momentul mediatizării cauzei, DNA informa că poliţistul era cercetat „pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită în formă continuată şi instigare la abuz în serviciu“.
 
Conform sursei citate, în ordonanța procurorilor se arată că există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
 

Prezumţia de nevinovăţie

 
„În perioada iulie-august 2019 și iulie-august 2020, în calitate de comandant al Poliției orașului Eforie, cu gradul de comisar șef, inculpatul Coteanu Cornel Gabriel ar fi primit în mod repetat și periodic, de la o persoană fără calitate specială, coinculpat, sume de bani, pentru ca în schimb să nu își îndeplinească atribuțiile de serviciu, în sensul de a permite și de a proteja desfășurarea unor activități de comerț clandestin în Stațiunea Eforie din județul Constanța. Ar fi vorba de tolerarea unor activități de comerț clandestin/neautorizat care să se poată desfășura fără aplicarea de sancțiuni contravenționale și fără confiscări de mărfuri, cu precădere pe plajele stațiunii Eforie“.
 
Până la pronunţarea unei hotărâri definitive în cauză, comisarul şef Cornel Gabriel Coteanu, fostul şef al Poliţiei Eforie, se bucură de prezumţia de nevinovăţie.
 
Cornel Gabriel Coteanu a fost unul dintre cei mai vechi șefi din Poliția Județului Constanța, mandatul său în fruntea Poliției Eforie fiind de aproximativ 15 ani.

 
Recent, Tribunalul Constanța a admis trei acorduri de recunoaștere a vinovăției încheiate de Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa cu trei inculpați din dosarul fostului șef al Poliției Eforie.
 

Precizări ale chestorului Glugă

 
Chestorul Constantin Adrian Glugă, inspectorul șef al Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, a declarat: „polițistul la care faceți referire este pus la dispoziția unității, acesta desfășurându-și activitatea în cadrul Serviciului Comunicaţii şi Informatică al I.P.J. Constanța.
 
Citește și
 
A treia condamnare în dosarul lui Gabriel Coteanu, fostul șef al Poliției Eforie!

Unul dintre cei mai vechi șefi din Poliția Județului Constanța are dosar la DNA
Cine i-a luat locul lui Cornel Coteanu la șefia Poliției Eforie. Anunțul inspectorului șef Constantin Adrian Glugă


 
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii