Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:56 03 03 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Piața Chiliei, cutremurată de un dosar DIICOT. Ultima decizie a judecătorilor

ro

01 Jun, 2020 14:49 1731 Marime text


         * Membrii grupării ar fi procurat substanțele susceptibile a avea efecte psihoactive din China.

Curtea de Apel Constanța a decis menținerea în stare de arest preventiv a nouă dintre cele 15 persoane cercetate în dosarul drogurilor din Piața Chiliei. Tot în acest caz, alte șase persoane vor rămâne sub control judiciar.
 
Decizia Curții de Apel Constanța este definitivă.
 
Cei 15 inculpați sunt acuzați de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc, efectuare, fără drept, de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive și deținere de bunuri sau mărfuri care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă.
 
Conform DIICOT Constanța, în perioada ianuarie 2018 – martie 2020, pe raza județului Constanța, s-a constituit un grup infracțional organizat specializat în procurarea și punerea în vânzare, pe raza municipiului Constanța, de canabis și substanțe psihoactive noi.
 
În urma cercetărilor efectuate a rezultat faptul că membrii grupării ar fi procurat substanțele susceptibile a avea efecte psihoactive din China, utilizând aplicații criptate, iar pentru a împiedica identificarea acestora, au efectuat comenzile pe numele unor persoane care nu aveau legătura cu gruparea infracțională.

Ti-a placut articolul?

Comentarii