Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:42 02 04 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Permise pe șpagă?! Un polițist din Tulcea, trimis în judecată! S-a schimbat încadrarea juridică a faptelor

ro

16 Jun, 2022 00:00 8232 Marime text
 
  • Agentul de poliţie din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Tulcea (la data presupusei fapte) a fost acuzat inițial săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi luare de mită.
  • Recent, magistrații din Tulcea au admis în parte cererea formulată de polițist și au dispus schimbarea încadrării juridice a faptelor reţinute în sarcina acestuia.
  • Conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
 
Tribunalul Tulcea, decizie importantă în dosarul în care un agent de poliţie din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Tulcea (la data presupusei fapte) a fost acuzat inițial săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi luare de mită!
 
Recent, magistrații din Tulcea au admis în parte cererea formulată de inculpat și au dispus schimbarea încadrării juridice a faptelor reţinute în sarcina acestuia, respectiv: din 3 infracţiuni prev. de art. 291 C. pen (trafic de influenţă) şi o infracţiune de luare de mită prev. de art. 289 C. pen., într-o infracţiune de trafic de influenţă în formă continuată (3 acte matriale) prev. de art. 291 C. pen. cu aplicarea art. 35 alin. 1 C. pen. şi o infracţiune de luare de mită prev. de art. 289 C. pen., aflate în concurs.
 
În continuare, tribunalul a fixat termen pentru luna septembrie 2022.
 
Dosarul a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea.
 
În actul de sesizare a instanței se arată, pe scurt, conform portal jurisprudență, că inculpatul, agent de poliţie în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Tulcea, în intervalul de timp martie-mai 2018 ar fi primit de la numiţii (...) sume de bani necuvenite pentru sine, indirect (prin intermediul inculpatului (...)), lăsând a se înţelege că are influenţă asupra funcţionarului competent din cadrul S.P.C.R.P.C.Î.V. Tulcea care urma să testeze pe numiţii (...) în vederea obţinerii permisului de conducere, promiţând totodată că va interveni pe lângă funcţionarul respectiv pentru a-i promova pe cei trei candidaţi la proba practică, suma de bani primită de traficantul de influenţă a fost de câte 900 lei în cazul candidaţilor (...), respectiv de 200 euro în cazul candidatului (...).
 
Dosarul a fost trimis spre soluționare Tribunalului Tulcea.
 
Oricare va fi decizia magistraților din Tulcea, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 

Conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Flagrant în sediul poliției
Un polițist din Constanța a refuzat o mită de 3000 de lei

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii