Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:44 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Percheziții DNA la Primăria Capitalei!

ro

15 Mar, 2024 13:56 538 Marime text

Procurorii DNA sunt la această oră în Primăria Capitalei și caută documente în birouri.

Potrivit primelor informații, DNA face percheziții în birourile Poliției locale din clădirea Primăriei.


Iată ce caută procurorii 

Procurorii caută documente legate de amenda record dată de Primăria Capitalei parcului IOR, pentru că există plângeri potrivit cărora sancțiunea ar fi fost abuzivă.


Pe 31 octombrie 2023, că Poliţia locală a aplicat o amendă de 35 milioane de euro

Primarul general al Capitalei anunţa, pe 31 octombrie 2023, că Poliţia locală a aplicat o amendă de 35 milioane de euro proprietarului terenului retrocedat din Parcul IOR. El explica că amenda a fost aplicată în baza unui articol din Legea 24/2007 care penalizează schimbarea destinaţiei sau reducerea suprafeţei spaţiului verde.


Articol care penalizează schimbarea destinaţiei spaţiului verde

„Este vorba de un articol din Legea 24/2007 care interzice reducerea suprafeţelor de spaţiu verde. Este foarte important ca acest articol să rămână în Legea 24, atât prin anumite propuneri care s-au făcut pe Codul urbanismului, cât şi prin propuneri de modificare a Legii 24 pe 2007 care sunt dezbătute în Parlament aceste articole ar fi urmat să dispară.

Este un articol care penalizează schimbarea destinaţiei spaţiului verde sau reducerea suprafeţei de spaţiu verde cu o sumă între 1.000 şi 2.000 de lei pe metrul pătrat, asta e foarte important, şi nu o sumă fixă pentru oricât de mult ai defrişa spaţiu verde.

Deci, invit societatea civilă să urmărească cu atenţie dezbaterile şi pe Codul urbanismului şi pe Legea spaţiilor verzi - Legea 24/2007, astfel încât acest articol să rămână în lege, să poată fi aplicat altora care au aceleaşi idei ca şi cei de aici”, declara primarul general al Capitalei.

UPDATE -Oficial de la DNA 

În referire la informațiile vehiculate în spațiul public care acreditează ideea că, în data de 15 martie 2024, DNA „ar fi descins” la Primăria Municipiului București, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să precizeze următoarele:

Activitatea de ridicare a unor înscrisuri, la care se face referire în spațiul public, reglementată de Codul de Procedură Penală, a fost realizată în contextul instrumentării de către procurorii anticorupție a unui dosar penal, deschis ca urmare a unei sesizări depuse de mai multe persoane, în care cercetările se desfășoară doar cu privire la faptă (in rem).

Precizăm că acest gen de activități sunt unele comune fiind executate în majoritatea dosarelor instrumentate de procurorii Direcției Naționale Anticorupție.-se arată în precizarea pusă la dispoziție de către DNA. 
      
 
 
 

Sursa: stiripesurse.ro 



Citește și:

Știri ConstanțaPercheziție domiciliară în Medgidia într-un dosar penal pentru evaziune fiscală (VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii