Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:31 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Percheziţii DIICOT la Constanţa. Cine sunt cei vizaţi de anchetă (document)

ro

02 Nov, 2018 10:26 3656 Marime text
Procurorii DIICOT fac, vineri, 24 de percheziții in Bucuresti, Ilfov , Braila și Constanta, intr-o cauza privind un grup infractional specializat in evaziune fiscala si spalare a banilor. Surse judiciare au declarat, pentru STIRIPESURSE.RO, ca sunt perchezitii si la locuința lui Cristian Borcea, prejudiciul fiind estimat la 40 de milioane de lei.

"Cercetările efectuate au relevat faptul că grupul infracţional a acţionat coordonat în intervalul ianuarie 2010-octombrie 2013, pe două circuite fictive de tranzacţionare dezvoltate în jurul unui nucleu comun de societăţi/persoane în scopul înregistrării în contabilitate de cheltuieli nereale (ce a avut drept rezultat denaturarea masei impozabile cu consecinţa sustragerii de la plata unor taxe şi impozite către bugetul de stat), şi spălării sumelor de bani astfel rezultate prin intermediul unor contracte fictive de prestări servicii, comision, achiziţii nereale sau transferuri financiare interne/externe", potrivit surselor citate.

UPDATE
Oficial de la Poliţia Română

Astăzi, polițiști ai Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – I.G.P.R. și ai Direcției Generale Anticorupție, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Stuctura Centrală, efectuează 24 de percheziții, în municipiul București și în 3 județe, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor.

La data de 2 noiembrie a.c., polițiști ai Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – I.G.P.R. și ai Direcției Generale Anticorupție, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Centrală, efectuează 24 de percheziții, în municipiul București și în județele Ilfov, Brăila și Constanța, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și  spălare a banilor.

Cercetările efectuate au relevat faptul că grupul infracțional ar fi acționat coordonat, în perioada 2010-2013, pe două circuite fictive de tranzacționare, dezvoltate în jurul unui nucleu comun de societăți/persoane, în scopul înregistrării în contabilitate de cheltuieli nereale, ce ar fi avut drept rezultat denaturarea masei impozabile, cu consecința sustragerii de la plata unor taxe și impozite către bugetul de stat, precum și în scopul spălării sumelor de bani astfel rezultate, prin intermediul unor contracte fictive de prestări servicii, comision, achiziții nereale sau transferuri financiare interne/externe.

În lanţul evazionist, ar fi fost folosite, pe paliere diferite, mai multe societăţi comerciale cu un comportament fiscal disimulat de tip fantomă, iar sumele de bani ar fi fost transferate succesiv prin conturile respectivelor societăţi, în scopul spălării acestora.

Preudiciul cauzat prin activitatea infracțională este estimat la 40.000.000 de lei.



Citeşte şi

Percheziţii la Cristian Borcea într-un dosar de evaziune fiscală
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii