Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:39 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Omul de afaceri Fati Marian Sorin, achitat!

ro

10 Jul, 2023 14:44 1854 Marime text
 
 
  • Conform portalului instanțelor de judecată, Fati Marian Sorin a fost acuzat de evaziune fiscală, delapidare cu consecinţe deosebit de grave și a încetat procesul penal pentru săvârşirea infracţiunii de participaţie improprie la fals intelectual.
  • Precizăm că trimiterea în judecată reprezintă o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.
 
 
 
 
Tribunalul Brașov a decis luni, 10 iulie 2023, achitarea lui Fati Marian Sorin, de la hotelul Minerva din Mamaia!
 
Hotărârea nu este una definitivă!
 
Conform portalului instanțelor de judecată, Fati Marian Sorin a fost achitat pentru evaziune fiscală și delapidare cu consecinţe deosebit de grave și a încetat procesul penal pentru săvârşirea infracţiunii de participaţie improprie la fals intelectual.
 
Totodată, instanța a respins acţiunea civilă formulată de Statul Român, prin D.G.R.F.P. Braşov – A.J.F.P. Braşov și a ridicat măsurile asiguratorii instituite asupra următoarelor imobile 1. Imobilul – Construcţie C1 –  HOTEL 2. Imobilul – Construcţie C1 – Recepţie Hotel până la concurenţa sumei de 7.630.889.88 lei.  
 
Oficial!
 

Solutia pe scurt: În baza art. 396 alin. 5 rap. la art. 16 alin. 1 lit. a C.proc.pen., dispune achitarea inculpatului FATI MARIAN SORIN, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, prev. de art. 9 alin. 1 lit. „b” şi alin. 3 din Legea nr. 241/2005, În baza art. 396 alin. 5 rap. la art. 16 alin. 1 lit. a C.proc.pen., dispune achitarea inculpatului FATI MARIAN SORIN pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, prev. de art. 9 alin. 1 lit. „b” şi alin. 3 din Legea nr. 241/2005 În baza art. 396 alin. 5 rap. la art. 16 alin. 1 lit. b C.proc.pen., dispune achitarea inculpatului FATI MARIAN SORIN pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare cu consecinţe deosebit de grave”, prev. de art. 295 Cod penal, cu aplicarea art. 308 şi 309 Cod penal În baza art. 396 alin. 5 rap. la art. 16 alin. 1 lit. f C.proc.pen., dispune încetarea procesului penal faţă de inculpatul FATI MARIAN SORIN pentru săvârşirea infracţiunii de participaţie improprie la fals intelectual, prev. de art. 52 al. 3 Cod penal raportat la art. 321 Cod penal ca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale. În temeiul dispoziţiilor art.397 alin. 1 C.proc.pen. rap. la art.19, şi respectiv ale art. 1349 C.civ. şi urm, respinge acţiunea civilă formulată de Statul Român, prin D.G.R.F.P. Braşov – A.J.F.P. Braşov În temeiul art. 404 alin. 4 lit. c Cod. proc. pen. ridică măsurile asiguratorii instituite asupra următoarelor imobile 1. Imobilul – Construcţie C1 – -HOTEL 2. Imobilul – Construcţie C1 – RECEPŢIE HOTEL până la concurenţa sumei de 7.630.889.88 lei În temeiul art. 275 alin 3 Cod. proc. pen. cheltuielile avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată prin punerea acesteia la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei azi 10.07.2023.

 
Decizia nu este una definitivă!
 
Dosarul se află pe rolul Tribunalului Brașov din iulie 2019.
 
Precizăm că trimiterea în judecată reprezintă o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.

Potrivit Termene.ro și Registrului Comerțului, Fati Marian Sorin a figurat în Fati M.Club SRL (radiată) specializată în hoteluri și alte facilități de cazare similare, a avut sediul social în Mamaia, Complex Hotelier Mercur Minerva, Bloc Complex, Constanța, Județ Constanța, iar pentru anul 2014 a raportat un profit net de 523.896 de lei.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Mercur Minerva SRL Mamaia, absorbită de Wiena Club SRL. Cine sunt asociaţii
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii