Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:09 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial! Ucrainean arestat la Constanța în baza unui mandat european. Este acuzat de trafic de persoane

ro

06 Sep, 2023 15:53 919 Marime text
 
 
 
 
  • Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
 
Judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au decis miercuri, 6 septembrie 2023, punerea în executare a unui mandat europan de arestare emis pe numele unui cetățean străin.
 
Acesta este acuzat de comiterea infracțiunii de trafic de persoane, prev. de Paragrafele I și II din art. 113 Cod penal sloven (pedeapsa prevăzută de lege fiind de până la 15 ani închisoare), fapte care sunt incriminate în legea penală română în infracțiunile de trafic de persoane, prev. de art. 210 alin. 1 lit. a Cod penal și proxenetism, prev. de art. 213 alin. 1 și 2 din Codul penal (pedeapsa prevăzută de lege fiind închisoarea de la 3 la 10 ani și interzicerea exercitării unor drepturi), ambele cu aplic. art. 38 alin. 1 din Codul penal.
 
Decizia Curții de Apel Constanța nu este definitivă!
 
Oficial de la instanță
 

Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. În baza art.102 alin.5 lit. a din Legea nr.302/2004, dispune arestarea provizorie în vederea predării, pe o durată de 15 zile, începând cu data de 06 septembrie 2023 până la data de 20 septembrie 2023, inclusiv a persoanei solicitate K.V. pentru comiterea infracțiunii de trafic de persoane, prev. de Paragrafele I și II din art. 113 Cod penal sloven (pedeapsa prevăzută de lege fiind de până la 15 ani închisoare), fapte care sunt incriminate în legea penală română în infracțiunile de trafic de persoane, prev. de art. 210 alin. 1 lit. a Cod penal și proxenetism, prev. de art. 213 alin. 1 și 2 din Codul penal (pedeapsa prevăzută de lege fiind închisoarea de la 3 la 10 ani și interzicerea exercitării unor drepturi), ambele cu aplic. art. 38 alin. 1 din Codul penal. Dispune emiterea, de îndată, a mandatului de arestare provizorie faţă de persoana solicitată (cetățean ucrainean). Dispoziţiile Codului de procedură penală cu privire la conţinutul şi executarea mandatului de arestare se aplică în mod corespunzător. Măsura dispusă se comunică locului de deţinere, Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Biroul Naţional Sirene din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi direcţiei de specialitate din cadrul Ministerului Justiţiei. În baza art. 275 alin.3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. În baza art. 273 alin. 4 Cod procedură penală, onorariul cuvenit interpretului de limba rusă, în cuantum de 300 de lei, se va avansa din fondurile Ministerului Justiţiei în favoarea d-nei traducător Stoica Georgeta. Cu drept de contestație în termen de 24 de ore de la pronunțare.

 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Crimă în Mamaia! Procurorii anunță finalul anchetei (VIDEO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii