Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:11 02 08 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial despre arestarea polițistului de Secția 5 din Constanța (Video)

ro

09 Jun, 2021 08:41 3089 Marime text


Judecătoria Constanța a decis aseară arestarea preventivă a lui Alexandru Dîrmon, polițist al Secției 5 din Constanța.

Acesta este acuzat de vătămare corporală.

Iată decizia oficială a Judecătoriei

Solutia pe scurt: În baza art. 226 C.proc.pen., admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. În baza art. 223 alin. (2) C.proc.pen., dispune arestarea preventivă a inculpatului D A pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 08.06.2021 şi până la data de 07.07.2021 inclusiv. In baza art. 230 C.proc.pen. dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpat și de la comunicare pentru procuror. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 08.06.2021, ora 18:13


 
Conform anchetatorilor, la data de 04 iunie 2021, orele 13.15, inculpatul i-a aplicat persoanei vătămate, de sex masculin, în vârstă de 55 de ani, lovituri cu piciorul, la nivel capului, ocazie acesta a suferit mai multe leziuni.

După cum arată și procurorii, în urma loviturilor, victima necesită 100 de zile de îngrijiri medicale, în cazul supraviețuirii (prognostic rezervat), viața i-a fost pusă în primejdie prin hemoragie meningo-cerebrală, necesitând îngrijiri medicale în condiții de terapie intensivă (comă, stop cardio-respirator resuscitat).
 
Motivația agresiunii nu a fost stabilită până la acest moment procesual.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi arestarea preventivă reprezintă etape şi măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nici o situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și 

Cine a sunat la 112
Detalii exclusive din ancheta polițistului de la Secția 5 din Constanța încătușat pentru vătămare corporală

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii