Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:23 11 04 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial! Constănțean arestat preventiv după ce și-a înjunghiat soția

ro

05 Feb, 2021 10:29 756 Marime text
 
Judecătorii de la Tribunalul Constanța au decis aseară arestarea preventivă a unui cetățean din Constanța acuzat că și-a înjunghiat soția!
 
Dosarul se află la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa.
 
Individul este acuzat de violenţă în familie și de tentativă la omor.  
 
Oficial privind mandatul de arestare   
 
„Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, în dosarul de urmărire penală nr. 102/P/2021 şi dispune arestarea preventivă, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 04.02.2021 şi până la data de 05.03.2021 (inclusiv), a inculpatului H.E. În temeiul art. 230 din Codul de procedură penală, dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pentru inculpat. În baza art. 272 din Codul de procedură penală, dispune avansarea sumei de 313 lei din fondurile Ministerului Justiţiei către Baroul Constanţa, reprezentând onorariul avocatului, desemnat din oficiu pentru a-i acorda asistenţă judiciară inculpatului. În baza art. 275 alin. 3 din Codul de procedură penală, cheltuielile judiciare efectuate de stat cu ocazia soluţionării propunerii parchetului rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie, în termen de 48 de ore. Pronunţată în camera de consiliu“.

Oficial de la Parchet 

Compartimentul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Prin ordonanţa din data de 04 februarie 2021 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul H.E., care fusese reţinut de organele de poliţie pe timp de câte 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie în forma unei tentative la omor.


Din probatoriul administrat până în prezent a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că, la data de 03 februarie 2021, în jurul orei 11:30, în timp ce se aflau în locuinţa comuă din localitatea Movilița, judeţul Constanța, în urma unui conflict spontan, generat de discuţiile conjugale referitoare la cardul de pensii, inculpatul, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, a înjunghiat-o cu un cuțit pe soția sa, H.A., în zona toracelui lateral stâng și i-a provocat leziuni grave, vindecabile în circa 30 de zile de îngriji medicale şi care i-au pus viaţa în primejdie, prin hemotorax și hemoperitoneu.

În cursul zilei de 04 februarie 2021 procurorul de caz a formulat propunere de arestare preventivă faţă de inculpatul reţinut, propunere ce a fost admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Constanţa, astfel încât acesta a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nici o situaţie să înfrângă prezumţia constituţională de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii