Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:11 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial! Bărbatul care a încercat să mituiască un polițist din Valu lui Traian a fost arestat

ro

23 Feb, 2021 16:42 1934 Marime text
 
Tribunalul Constanța a decis azi, 23 februarie 2021, arestarea preventivă a cetățeanului prins în flagrant în timp ce oferea cu titlu de mită suma de 800 de euro unui agent de poliţie din cadrul Postului de Poliție Valu lui Traian – I.P.J. Constanța.
 
Oficial
 
„Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa. Dispune arestarea preventivă a inculpatului P.N., pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 23.02.2021 şi până la data de 24.03.2021, inclusiv. În baza art. 230 alin. 1 Cod procedură penală dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului. Respinge cererea privind luarea faţă de inculpat a măsurii preventive a arestului la domiciliu, formulată de către avocatul acestuia, ca nefondată. Măsurile dispuse se comunică administraţiei locului de deţinere. În baza art. 272 alin. 1 Cod procedură penală, onorariul avocatului din oficiu, av. Serban Gabriel Iulian în cuantum de 313 lei, se va avansa din fondurile Ministerului Justiţiei în favoarea Baroului Constanţa. În temeiul art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare“.
 
Conform polițiștilor anticorupție ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa, în timp ce îşi îndeplinea atribuţiile de serviciu, polițistul a depistat în trafic un bărbat în timp ce conducea un autoturism pe drumurile publice din localitate fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie.
 
Acesta, împreună cu ceilalți trei pasageri din autoturism au fost conduși la sediul postului de poliție, în vederea luării măsurilor legale privind circulația pe drumurile publice. Ulterior, unul dintre pasagerii din autoturism i-a promis agentului de poliţie suma de 800 de euro pentru a nu-și îndeplini atribuțiile de serviciu.
 
Polițistul a formulat imediat denunţ la Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa, care a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa.
 
Astfel, tot ieri a fost organizată acţiunea de prindere în flagrant, în timpul căreia bărbatul depistat în timp ce conducea fără drept a oferit agentului de poliţie suma de 800 de euro (promisă anterior de pasager), în scopul de a nu lua măsurile legale care se impuneau împotriva sa.
 
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii