Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:36 18 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O tânără din Constanţa trece printr-un adevărat coşmar! Ce s-a întâmplat între ea şi iubitul ei. Unul a ajuns în Arest

ro

24 Nov, 2017 00:00 848 Marime text
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a unui tânăr, din Constanţa, suspectat de săvârşirea infracţiunilor de şantaj şi violarea vieţii private.
 
Cel în cauză este suspectat că „în intervalul 31 august – 26 septembrie, inculpatul a ameninţat-o pe persoana vătămată cu acte de violenţă şi cu moartea, prin intermediul serviciilor de telefonie mobilă, pentru a o constrânge pe aceasta să accepte reluarea relaţiei de concubinaj, iar, la data de 26 septembrie, a solicitat persoanei vătămate suma de 8.000 de euro, ameninţând-o pe aceasta că în caz contrar va da în vileag o înregistrare video realizată în vara anului 2017, în locuinţa acesteia, fără drept şi fără acceptul său, prin plasarea unui terminal mobil în încăperea în care inculpatul şi persoana vătămată au întreţinut relaţii sexuale“.
 
Recent, Judecătoria Constanţa a decis ca inculpatul să rămână în stare de arest preventiv. Hotărârea a fost menţinută şi de judecătorii Tribunalului Constanţa.
 
Mai mult, ieri, magistraţii au constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriulemis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Pe cale de consecinţă, instanţa a
dispus începerea judecăţii cauzei.
 
Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii