Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:05 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă şansă la epoleţi O tânără a câştigat, la Constanţa, procesul intentat Direcţiei Medicale a MAI

ro

09 Dec, 2019 00:00 8713 Marime text

Tânăra care a fost la un pas să îşi piardă cariera în Poliţie şi care le-a cerut ajutorul judecătorilor constănţeni pentru a reveni în rândurile oamenilor legii a primit câştig de cauză la Curtea de Apel Constanţa.

 
Magistraţii acestei instanţe au decis recent, pentru a doua oară deja, să anuleze decizia prin care tânăra a fost declarată inaptă pentru Poliţie, pe motiv că s-ar fi „automutilat“.
 
După cum arătam în ediţiile anterioare, cazul a ajuns pe masa judecătorilor Curţii de Apel Constanţa după ce fata a dat în judecată Direcţia Medicală a Ministerului Afacerilor Interne, dar şi Școala de Poliţie ale cărei cursuri le urma.
 
În cererea iniţială de chemare în judecată, tânăra reclamantă arăta, potrivit Portalului Jurisprudenţei www.rolii.ro, că toată încurcătura a pornit de la o ceartă pe care a avut-o cu tatăl său, cu care, de altfel, avea o relaţie foarte bună. În actele depuse la instanţă se arată că, în urma unei discuţii în familiei, pentru a atrage atenţia tatălui său, aspiranta la uniforma de poliţist s-a zgâriat la încheietura mâinii.
După ce aceasta a ajuns în dormitorul comun, colegele ei au chemat diriginta şi aşa a început o anchetă.
 

„Autoagresiune în antecedente“

 
Internată în spital, fata a catalogat zgârietura de la mână drept o copilărie, însă medicii de specialitate au stabilit că aceasta s-ar fi automutilat: în actul medical a fost menţionat incidentul drept o „autoagresiune în antecedente“.
 
Aşa cum am menţionat, tânăra a contestat acest act medical în instanţă şi, iniţial, a primit câştig de cauză de la judecătorii Curţii de Apel Constanţa, care au constatat că diagnosticul iniţial nu a fost confirmat în cadrul expertizei efectuate în cauză.
 
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, însă, a decis rejudecarea cazului, ca urmare a recursului declarat de Direcţia Medicală a Ministerului Afacerilor Interne.
 
În urma rejudecării, magistraţii constănţeni au ajuns din nou, de curând, la concluzia că tânăra reclamantă are dreptate şi au anulat actul medical. Mai exact, deşi completul de judecată a respins acţiunea acesteia îndreptată împotriva Școlii de Poliţie, pe motiv că instituţia şcolară nu avea calitate procesuală  pasivă, judecătorii au admis acţiunea îndreptată împotriva Direcţiei Medicale a MAI. În minuta instanţei se arată că aceasta „dispune anularea Deciziei medicale nr. (...), emise de Direcţia Medicală – Comisia Centrală de Expertiză Medico-Militară a MAI“.
 
Nu este clar încă dacă lucrurile vor rămâne aşa până la final, căci şi această nouă decizie a Curţii de Apel Constanţa poate fi atacată. Mai exact, Direcţia Medicală a MAI poate declara recurs, în termen de 15 zile de la comunicare, iar calea de a atac va fi depusă la Secţia a II-a Civilă, de Contencios Administrativ şi Fiscal a instanţei constănţene. În acest caz, procesul va ajunge din nou la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ai cărei judecători vor avea ultimul cuvânt de spus în cauză.
 
Citeşte şi:

Carieră în Poliţie, aproape pierdută din cauza unei „copilării“

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii